Hjälpa andra

Ibland blir man överraskad över hur egoistiska vissa personer är. Men å andra sidan blir nog alla anklagade för att vara egoistiska ibland. Sen tror jag att dumhet kan uppfattas som att man inte bryr sig om andra, men jag tror framförallt att brist på ork påverkar viljan att ställa upp.

Jag hoppas att jag ställer upp... jag vet att jag inte gör det ibland, fast jag tror tyvärr inte att det är för att jag är dum (korkad) utan för att jag gör ett aktivt val att inte ställa upp. Men jag hoppas verkligen att det inte händer för ofta! Jag drabbas nämligen av ganska stora skulkänslor när jag inte gör det. Sen får man ju ställa saker och ting i proportion till varanndra men jag hoppas verkligen att jag ställer upp när det verkligen är viktigt! Sen tycker jag att småsaker också är otroligt viktiga, som att vara generös med sig själv och inte alltid begära något tillbaka.

En sak som jag tror är värt att tänka på i stunder av val mellan att ställa upp eller att inte ställa upp är det faktum att positiva handlingar alltid kommer tillbaka, förr eller senare men just för stunden kan man unna sig lite värme i kroppen och ett leende på läpparna för att man har hjälpt någon som behövde det!

Godnatt!

Sanndröm

Jag har ju glömt att skriva om min otroliga dröm för några dagar sedan. Jag drömde att min vän Frida som är/var höggravid fick en liten flicka den natten. Så jag skickade iväg ett litet sms på morgonen och frågade hur det gick för henne och gissa?! Hon hade fått en flicka under natten! Helt sjukt! Men riktigt häftigt! Hon var inte beräknad att förda förens nästa vecka men precis som jag förutspått fick hon en flicka den natten, jag kanske har en liten känsla för det där med gravida och barnafödande ändå, det är ju inte första gången jag har rätt, eller vad säger du Tina ; P

Korrektur!

Jag skrev förut att mitt arbete var på 25 sidor! Men jag LJÖG. Hahah, nejdå men jag skrev fel, jag har skrivit så många sidor som det max får vara, alltså 24! Jag är riktigt nervös för hur det ska gå, tänk om jag blir sågad vid fotknölarna?!

Spyfärdig!

Igår blev det en liten improverad grillkväll ute i trädgården. Det var iskallt så vi satt och frös hela tiden, men gott var det. Allteftersom så trillade det in folk och tillslut satt vi 8 stycken runt själva grillen för att värma oss så vi klarade av att stanna kvar utomhus i härliga 7 grader, vilka vikingar (dumma svenskar) vi var!

Hur som helst så provade jag något som jag inte gjort på åratal, jag snusade... Hesse bjöd på någon härligt manlig snus och jag gillade ruset! Som tusan! Senare på kvällen ville jag prova en till.... och det skulle jag aldrig ha gjort, jag vet inte riktigt vad som gick knas men jag blev skitdålig, jag ville inte resa mig upp och när jag väl kom upp var jag spyfärdig, det gick dock inge vidare utan jag gick o la mig. När Rickard sedan kom upp vaknade jag och visste knappt var jag var, nu på morgonen känner jag mig bakis, va fan var det i den där snusen?!

I övrigt var det en riktigt trevlig kväll, mycket skratt och mat som delade hjärligt mun till mun... haha hur lät de där?! Men inte är vi knussliga i den här vänskapskretsen inte!

Idag ska jag till mamma och göra ett jordgubbsland, det ska bli härligt att få jobba med kroppen och så att träffa mig söta lilla mamma!

Typ klar

Imorgon 12.00 ska analysen vara klar, och den är typ klar... Imorn ska jag upp tidigt och fixa till det sista. Jag ska tyvärr fixa dit sidnummer och det känns redan nu som att det kommer gå åt helvete. Men det återstår att se. För övrigt är jag skittrött i huvudet och jag orkar inte läsa 25 sidor för att kolla att allt är okej. Jag litar på Rickard som gick igenom det här på kvällen.

Godnatt, snart är det över... får vi hoppas!

Brinner i knutarna!

Nu börjar det närma sig, på tors kl 12,00 ska analysen vara klar. Men det börjar arta sig för mig faktiskt, visserligen kommer jag bli klar i sista minuten men det visste jag redan innan jag började, sån är jag.

Tyvärr har jag en jäkla massa annat som behöver göras! Trädgården ser ut som skit så jag MÅSTE ut idag och fixa lite! Men först ska jag ringa till poliser och se om dom har något nytt om min cykel och sen ska jag återgå till analysen innan det blir en tur ut i trädgården, sedan blir det lunch och ja... sen får vi se vad som känns viktigast just då!

Tjingeling!

Spontanresa

Igår fyllde Sandra 25 så hon och jag bestämde oss för att ta en tur till Heron City och gå på bio. Det blev en riktig spontanresa efter jobbet och det var jättetrevligt. Vi bilade upp och jag var allt lite nervös när det blir tre filer och så, men de gick ju bra.

Vi såg 17 again, och vi fick känna oss som 15 igen o bara mysa framför bioduken. Det var en söt film som absolut är sevärd med tjejkompisarna. När vi skulle åka hem och ta oss ur parkeringsgaraget var det en jäkla golf bakom mig som hetsade som fan. När vi sedan kom ut så brände han om mig och jag blev så jäkla arg!! Jag hade kunnat åkt ifrån den där lilla töntgolfen hur lätt som helst!! Sånt gör mig riktigt arg, jag var inte beredd och det var inte mina hemtrakter... På tal om hemtrakter så blev nog Sandra lite förskräckt över mina fördommar. När vi klev ut från bion och in i parkeringsgaraget så åkte mobilen, nycklarna, körkort och bankort ner i behån. Jag tänkte inte ta några risker! Men vi blev inte rånade utan kunde bli omblåste av den där jäkla golfen istället.

Nu väntar vi på Morgan och Tina o sen ska vi ut o äta, sen ska jag och Rickard hyra film och mysa hemma i soffan, för vilken dag är det idag?! JO MYSSÖNDAG!

Slut?

Nu är jag helt slut efter en dag på Blomsterlandet. Men dagen är inte slut än, jag har lovat (tvingat) mig själv att jag ska ut och klippa gräsmattan och spruta på mossa GTI... ja det låter väl som en trevlig kväll. Men, men, vad gör man inte för att.... ja varför gör jag det?!

Sen är det bara att tugga på, jobba, jobba hela helgen. Men jag hoppas att jag kan hitta på något kul också.

Nu ska jag skära upp lite grönsaker.

Tjingeling


Livrädd

Vilken bra start på denna dag! När jag cyklade till träningen i morse så blev jag nästan överkörd! Det har aldrig varit så nära i hela mitt liv, min första tanke var, om något händer mig nu så har jag varken mobil eller plånbok på mig!! Hur ska dom veta vem jag är?!?! Rickard säger att jag alltid ska ha med mig mobil, nycklar och plånbok... det är kanske dags att börja med det...

Ja sen kom nästa grej, när jag kommer hem så inser jag att min nya cykel som jag fått av mamma inte står i cykelstället! Jag blir vansinnig!! Hur fan har detta gått till?! Visst, jag kan inte lova att jag låst den, alla kan fela men cykeljäveln hade ju punka! Vem fan har tagit den?! Jag var så jävla arg så jag kokade, bokstavligt talat, men min kamp för att hitta den är inte över på långa vägar, jag ska prata med alla i min trapp, sätta upp lappar i alla trapphusen och ringa polisen! Kampen är inte över!

Sen har jag ett litet ljussken i allt iaf och det var när jag var nere på Verksam och jag fick en så fin avskedspresent från allihopa! Det var en jättefin karaff och fyra glass! Det värmde verkligen i hjärtat!

Men sen var det tillbaka till den blodiga verkligheten! Min jävla analysuppgift... hur ska det gå? Vem vet.... inte jag....

Utgång!

I lördags var det eurovison song contest för hela slanten och fan va kul vi hade. Jag och Tina bjöd på en fin uppvisning när Norge vann, jag tror hela huset hörde oss. Jag har dock inte sett och hört bildbevisen som Mia och Tina har... men det kommer nog och biter mig i arselt en nykter dag. Haha.

Hur som helst så gjorde jag något ganska oväntat! Jag gick ut, på krogen! Helt otroligt, jag som vägrar och har vägrat ett bra tag nu. Men jag är väl på rätt spår nu... kanske. Det var ganska kul faktiskt. Förutom alla småbarn, det är inte min grej att festa med 18 åringar. Jag fick se en härlig uppvisning av lite mer provokativ dans... så att säga... problemet var bara att detta var den pryda dottern til en utav mina **************. Men, men så kan det vara.

Igår gick det riktigt bra ändå och jobba faktiskt, gick upp tidigt och cyklade till jobbet. Idag har jag dock mått mindre bra, har ont i ryggen och känner mig alltmänt sliten.... så uppsatsen gick sådär.... men det går ju framåt... om än i snigelsteg.

Tjejmys!

Nu sitter jag här, trött efter en arbetsdag. Väldigt tidigt idag var det en gubbe som påminde mig om varför jag inte nöjde mig med att jobba med blommor. Han var skitarg och upprörd (som tur var tog supersnälla sofia hand om honom), sedan kommer en annan jobbig karl och jag då gick det upp för mig! Jag förstår om man kommer till socialtjänsten och är arg och upprörd, men hur?! kan kan man vara så jäkla arg när man handlar blommor?! Det finns ingen förklaring och det gör mig vansinnig! Nej, jag har upptäckt att det är väldigt härligt att jobba mer personligt med människor. Sen vet jag iofs inte så mycket  om verkligheten inom socialt arbete eftersom jag gjorde praktik på arbetsförmedlingen, avdelningen rehabiliteringssamverkan, där alla var så snälla och trevliga. Men, men. Arga otrevliga människor som handlar blommor är inte min grej!!

Nu väntar jag på att Mia-Maria, Tina (inte vanliga Tina) och min syster Emeli ska komma och sen är det Eurovision song contest för hela slanten!! Jippie!!

Ska jag hissa och dissa lite då?!

Dissa - Är det svårt och gissa?! Kan det vara bittra, arga människor som handlar blommor?! JAAAAA!!!

Hissa - Kompismys! Det är så härligt att bara träffas några tjejer och ha det mysigt, det är otroligt underskattat!

Tjingeling! Förresten är det massor med skitbra låtar ikväll så jag kan omöjligt gissa vem som vinner!!!


Hissa och dissa

Ja... ännu en dag av hårslitande på grund av analysuppgiften. Men det går framåt iaf! Jag är lite stolt. Frågan är bara om jag hinner klart i tid?!

I helgen ska jag iaf jobba så då kan jag inte plugga... vilken tur! Och nästa vecka har jag en hel del annat inbokat och sen jobbar jag tors-sön. Så det gäller att jobba hårt när jag har luckor i schemat... haha.

Jag tänkte göra en liten hissa och dissa-lista idag!

Jag börjar med att dissa - Dumma människor som inte kan hantera en spinningcykel! Bak med rumpan, tyngden på benen, avslappnade armar och STUDSA INTE PÅ SADELN NÄR NI SITTER NER!! Hur svårt kan det vara?! Hur kan man inte fatta att man har för lite belastning när man studsar upp och ner som en jojjo?!



Hur svårt kan det vara?!



Nu till hissa! - Tidiga mornar! Inte kunde jag väl någonsin tro att jag skulle uppskatta att gå upp tidigt och sticka iväg till gymmet eller gå på en morgonpromenad! Men det gör jag och det är underbart och väldens bästa start på dagen!


Jag tänkte köra lite hissa och dissa då och då, när jag känner att det är något jag vill få ur mig!


HAT

Jag måste säga att denna analysuppgift väcker onda och hemska känslor inom mig... med andra ord, JAG HATAR DEN! Jag fattar inte, jag har inte kommit någon vart direkt men jag tycker inte att det verkar så svårt, och det gör ju hela grejen ännu värre! Jag har väl missuppfattat det hela och kommer skriva ett arbete som ett dagisbarn skulle klara av. 

Ja... vad ska jag säga... det kommer inte bli några roliga blogginlägg förens denna skituppgift är över!

Jag har inte dött

Nej det har jag inte... men problemet är att jag har något som jag måste göra... och som jag inte gör... jag gör allt annat istället. Och om jag skriver här så blir det så påtagligt och verkligt att jag inte gör det jag ska och ja... skitsamma. Jag har en analysuppgift som ska göras och jag har faktiskt börjat!! Jippe för mig! Det knepiga är att det inte känns speciellt svårt, det är bara det att jag inte får arselt ur vagnen. Men på torsdag och fredag ska jag plugga gärnet! Det ska jag verkligen.... försöka med iaf...

RSS 2.0