JAG ÄLSKAR!!!!!


Josefinplågeri

Tillbaka till min vardag

Under gårdagen började jag fundera över mitt beslut att prova nässköljare... men... tiden gick och jag hade ju skrivit här att jag skulle göra det så... jag gjorde det. Fy tusan så obehagligt och det var ju så tjockt i näsan så vattnet kunde ju inte rinna igenom. Igen hitt, men nu var den oskulden tagen. Men jag ska prova igen idag. Men eftersom nässköljningen inte funkade så gav mamma mig rådet att smörja in panna, näsa och kindben med tigerbalsam... det gick väl bra en liten stund, sen rann det och sved i ögonen. Men sen kändes de lite bättre uppe i näsan iaf : ) Men det där med lök i öronen blev inte igår för jag hade ingen lök, men det kändes som nog med Josefinplågeri ändå.

Idag mår jag tyvärr sämre igen, fan! Det här får jag för mina synders skull!!!!!!


...

Haha, va roligt det är med skenheliga människor!


Varför? Hur?

Dags för tankar av ett helt annat slag....

Visst vill man väl tro lite gott om andra människor?

Från början var ju min tanke att jag skulle skriva min c-uppsats om män och deras svårigheter när det gäller delad vårdnad och möjligheten att få vara en del i sina barn liv. Det har varit min tanke i över ett år men någonstans på vägen så ändrade jag mig. Hur som helst, nu har jag kommit i kontakt med denna problematik igen och ångrar väl lite att jag inte skrev om det.

... Ja var ska jag börja... Vad ska en pappa ha gjort för att en mamma ska tycka att han inte ska vara en del av barnens liv? Eller ska jag kanske vända på det och fråga vilken mamma som inte tycker det är viktigt att pappan är en del av barnens liv?

FAN, jag blir så jävla arg av att bara skriva detta!!! Förstå att det finns pappor där ute som VILL vara en del av sina barns liv och så finns det IDIOTER som berövar både barn och pappor sin rätt att vara en del i varandras liv!!

Suck... hur tänker man när man knyter sina barn så hårt runt sig att dom inte vågar annat än att sitta där. Vad säger man till dessa barn om sin pappa? Var kommer bitterheten ifrån? Hur kan man sätta sina egna behov framför sina barns behov? Förstår man verkligen inte att gör fel eller gör man ett aktivt val?

Den enda fråga jag kan ställa mig är - vad kan denna pappa ha gjort? Men det är ju just det! Jag känner denna människa och fan, han skulle gärna få va pappa till mina barn!! För mig som vill tro gott om andra människor så vill jag inte tro att en mamma kan vara så ond... det får bara inte vara så....

Upp till kamp!

Godmorgon, idag är det upp till kamp! Har ringt mamma och ordnat upp med diverse huskurer. Idag blir det lök i öronen, nässköljning, och tigerbalsam på bihålorna. Vad tror ni? Jag tycker det låter som ett vinnande koncepit. Har tagit den tredje penicillintabletten också så det känns redan bättre. Men... de här med nässköljning... ja vi får se hur det går helt enkelt. Är en av dom få i familjen som vägrat detta.... men nu är jag beredd att ge mig....




Diagnos

Ja då har man fått domen, efter att Börje (eller vad han hette) stoppade en bomullspinne i halsen på mig så jag fick kvälningar, och en pigg och fräsch dam stack mig i fingret (jag som var halvdöd nog och redo för ett riktigt blodprov). Ja, ja hur som helst så har jag bihåleinflamation och har fått några stora härliga piller som ska fixa de. Jag är redo!! Redo att brottas och vinna över denna skit! Vet ni vad han sa förresten, (titta bort nu känsliga läsare). Han tittade ju i öron, näsa och hals. Och när han tittade i halsen så säger han - ja och här ser jag att det rinner ner lite var från näsan. Inne i min mun!!! AHHHH!!! Hur illa tror ni att jag tycker att det smakar i min mun nu?!?! Fy fan!! 

På väg hem var jag lite mer tapper efter min diagnos men trappen upp kändes som tjejvasan och att ta av sig skorna... ja de var som att åka hela Vasaloppet. Men första tabletten är tagen så nu är jag på G!!!!!!!


Fan....

Det här är INTE bra!! Jag är tamefan dödssjuk! Jag har inte varit såhär sjuk på FLERA ÅR!! Jag är verkligen soffliggande, det är typ en utmaning att ta mig till köket och badrummet. Idag tänker jag iaf ringa till Vårdcentralen så får vi se hur det går, Min hals är så svullen, det set ut som att jag gått upp flera kg. Jag har konstant feber och huvudet och nacken värker någe fruktansvärt! Jag har nästan mått lla hela tiden, vilket känns som en helknepig cocktaill. Öron värker nu mer och mer och det gör mig riktigt orolig!  Men jag vill inte vara den som klagar... fast det är svårt att undvika just nu.

Detta är fjärde dagen på c-uppsatsen och jag har inte börjat.... FAN.... men va fan ska jag göra?! Jag är helst slut.... dom som känner mig vet att jag inte klarar av att ligga i soffan mer än några timmar, så en hel dag... då är det något allvarligt FEL!!

Ont

Vaknade upp med feber och tokont i halsen... Idag är inte min dag... på så många sätt....

Vid frukostbordet

Vid frukostbordet

"...det är något jag skulle vilja göra, något jag verkligen skulle vilja göra, jag vill köpa en halv ko..."


100219

Nu var tentan över... och det känns sådär... har allt en liten klump i magen. Men enligt mina beräkningar så ligger jag precis på gränsen. Men det tycker jag ju nästan alltid och då går det ju alltid väldigt bra ändå! Så frågan är... kommer det att fortsätta så? Hoppas går ju alltid.

Men jag har en annan fråga också! Vad ska jag hitta på nu? Packa gärnet eller.... kanske.... ut och prova skidorna? Det är visserligen - 15 men... kanske? Jag ska tänka på saken lite...

Tjing så länge

100218

Jag är så besviken på mig själv! Jag förtjänar inte allt som gått bra på sistone... eller jo några saker kanske. Men pluggar man inte så förtjänar man egentligen inte att klara en tenta.... men jag ber ändå, till mig själv och kanske även till högra krafter att jag ska klara tentan imorn!

LYCKLIG!!!

Camilla har gjort mitt liv riktigt bra, för ett bra tag framöver!! Idag införskaffade jag mig ett par längdskidor, pjäxor och stavar! Så nu är jag redo! Längtar tills jag får komma ut och prova dom. Men det blir nog inte förens hemma i Nyköping för nu har jag tenta och massor av packning framför mig.

Godnatt alla glada!


Belöning

Efter att ha pluggat en stund på förmiddagen kände jag att jag var värd en tur på loppis! 

Två stora bollar med garn till Mamma, jag tror att jag äntligen förstått vilket garn hon vill ha så nu tänker jag shoppa massor så fort jag hittar!!! Fast... det blir kanske inte dom färgerna hon vill ha, men va tusan, bättre än inget : )



Till mig själv blev det en vårjacka!! Härliga va!!




?

"...Jag hoppas att du inte tror på himmel och helvete Josefin..."


Vilken grej!

Igår hade vi en supertrevlig middag/fika på Pause. Men här om dagen kom jag på en till sak som jag ville ha på min lista över allt jag vill göra i mitt liv, Vasaloppet.... Men jag gav upp den idén ganska fort. Men igår kom Camilla på idén att vi skulle åka Tjejvasan allihopa och jag blev tokladdad!! Så Tjejvasan 2011 HERE I COME!! Haha. Vi får väl se hur det går, fast det enda som kan hindra mig är om det är något tokviktigt i skolan. Så nu planerar jag att köpa skidor NU och se om långfärdsskidor är något för mig. Men det var iaf skitkul när man var liten! Hoppas jag hinner köpa det redan denna vecka innan jag åker hem för vi har ju snö hemma nu för en gångs skull! Fast så fort jag kommer hem lär det ju töa bort fort som tusan.



Ska jag få gå i mål här?! Cooooolt!! : )


Skridskotur

Idag blev det en skridskotur på Storsjön! Supermysigt, tills mitt bakhuvud mötte isen så det sjöng! Jag är bara för hopplöst klantig! Men jag fick umågs med en fin liten familj, vilka härliga barn/ungdomar säger jag bara. Emma och Emil är definitivt mina nya idoler!


Loppis!!!

Igår skrev jag ett riktigt bra inlägg som försvann, inte kul!

Men nog om det! Idag har jag haft en bra dag! Har varit på loppis!! Det var ju rätt längesen faktiskt och massor av fynd gjorde jag. Handlade massor och dom i kassan gjorde totalfel så jag betalade först 184 kr och insåg väldigt snabbt att det inte kunde stämma. Så jag blev 160 kr till fattigare. Men ärlighet varar längst och jag skulle ju inte kunna använda grejerna med gott samvete om jag inte betalade för mig!

Så här har ni dagens fynd, haha. Har ni inte förstått att jag har lite speciell smak förut så lär ni förstå det nu ; )

Lite garn till mamma, hon gjorde ju en sån fin filt till mig och det minsta jag kan göra är att köpa lite garn när jag hittar det! Kostade från 3-10 kr/st



Lite smycken, ett kors....15 kr, en berlock med lite coola vikingamönster på, tror jag? 25 kr, ett lejonhalsband (till syster i present, tror inte hon läser min blogg så ofta) 45 kr och så en grej som saknar en masssa pärlor och jag vet inte direkt vad det är heller 15 kr : )



Och så garn till mig själv såklart och ett par lite större stickor! Typ 30 kr totalt.



Den här kände jag bara att jag måste ha! Vi hade en sån på Risö så det känns lite nostalgiskt. Det är en sån där vepa... tror jag det heter.... 70 kr.



Den var ju svår att undvika, det är precis mina färger och den är så fulsnygg så jag kunde inte låta bli att köpa den! Jag förstår om ni skrattar när ni ser detta... det gör typ jag också... men såna här knepiga saker gillar jag, 90 kr.



Ikväll blir det för övrigt melodifestivalen med nyfunna vännerna, Dennis, Emma och Emil. Kul!


Tvångstankar

Jag lider nog lite smått av tvångstankar....

När man lär känna nya människor så... kan de ibland uppstå vissa problem... haha. För mig blir det kortslutning i huvudet när människor slänger glas och metall i sopporna. När samma människor sedan sköljer av salladbestiken innan de ställs in i diskmaskinen, ja då nästan kreverar jag!!!

Ja... jag lider av tvångstankar.... men.... jag VET att man ska respetera andra människors sätt att leva men.... men... MEN jag kan inte!!

För något år sen eller två så omvände jag faktiskt en person (hoppas det har hållt i sig) hon slängde soppor i min kompost och efter det så började min predikan. Efter ett tag när vi träffades var hon en stolt soppsorterare som stoltserade med att hon till och med sorterade folien på creme fraisheburkarna. Men stoltast av oss två var nog ändå jag! Tack Mia-Maria

Lite glad

Trots huvudvärk idag så är jag rätt glad. Har varit på seminarium inför c-uppsatsen och det kändes riktigt bra. Fick också veta vem min förmodade handledare är! Jag hoppas att det blir den personen för jag tror att han är bra. Men jag vågar inte tro på att jag ska få honom för det vore lite för bra för att vara sant... Fast å andra sidan så vet jag ju faktiskt inte om han är bra, så jag kanske får jätteproblem med honom som handledare?! Men det får tiden utvisa. Just nu är jag nöjd och glad iaf : )

Jaha....

Blä... tråkigt att de ska kännas så... varför har man ingen motivation och drivkraft att göra allt man borde göra? Men så är det väl mest hela tiden... för dom flesta.

Hade en tuff natt igen, men jag får nog skylla de lite på mitt höga intag av socker innan jag skulle sova... men drömmarna var så obehagliga! Det var mord på spädbarn, kroppar som släpades i skogen och dopskedar med blod. Det var mycket mörker och riktiga skräckgrejer, så brukar inte mina drömmar vara.

Men jag längtar hem som fan! Då är ju mycket av det jag känner oro för nu över. Eller de borde väl vara det rent tidsmässigt iaf. Jag längtar till tryggheten hemma, mina vänner, min familj, min Rickard och min vardag. Men jag trivs ju här uppe också, jag älskar min lilla stuga.... men just nu känns de bra tugnt. Jag har verkligen tydliga upp och ner dagar....

Cool bild!

Den här bilden gjorde en vän till mig på http://www.photofunia.com/ grymt häftig!! Lite småläskig också! Men tack : )


Toppenkväll

Igår var jag på en supertrevlig melodifestivalkväll. Vi var hos Karoline och det blev sallad för hela slanten. Det var supergott!! När man är tillsammans blir lixom allt så mycket godare och trevligare, haha. Idag är det en superfin dag, solen skiner... vad ska jag nu göra med den vetskapen? Hmm... tror jag ska ligga under täcket ett tag till....


Hemma prylar

Längtar hem just nu... Men snart är det dags att vända hemåt!!!

Så då hittade jag ett par bilder hemifrån, visserligen bara på en stol och en kruka (korg)! Men ändå!

Detta är mitt fina stolfynd (som visade sig ha vissa hållbarhetsproblem). Men så kan det gå. Elle och jag var på stan och jag fick promenera vägen hem med en stol under armen. Men fin va/är den. Det går dock inte att sitta på den och efter det konstaterandet så ser den lite krassligare ut...



Denna fina korg fick bli en kruka hemma, helmysig, helhärlig. Var lite tveksam först när jag såg den men nu älskar jag den! Jag måste bryta mig ifrån mitt mörka och blanda in lite andra färger!


Morr!

Igår var det tvättdags och vad hände? Tvättstugan var allmänt snuskig så jag plockade ihop min saker lite fint i ett hör och uppepå allt la jag min ikeakasse... när jag kommer tillbaka så... har någon haft ett behov av att ta min ikeakasse!! Nu är det dagen efter så jag är inte så arg längre men jag funderar... varför gör man så? Min enda förklaring var att någon glömt något att ta sin tvätt i så dom "lånade" den en liten stund... men den kom ju inte tillbaka så! 

Det var bra irriterande iaf och jag hoppas att karman slår tillbaka, lite extra hårt på denna individ! 


...

Du är bara så sjuk som dina hemligheter


Min blogg...

Några kanske är nyfikna på varför min blogg är upplagd som den är. Den kan ju framstå som ganska egostisk att bloggen bara  handlar om mig, men jag vill inte lägga upp bilder på andra människor utan deras tillstånd. Därför är det lättast att bara låta det handla om mig. Jag blir faktiskt lite rädd för alla som kastar ut bilder och information om sitt eget och andras liv överallt. Jag kastar inte heller ur mig info och detaljer om allt och alla som jag känner utan det kan framstå som att jag är lite hemlighetsfullt ibland... Men jag vill att min blogg ska avspegla mitt liv på ett "lätt och lagom" sätt. Mina innersta tankar och funderingar och lite andra spännande saker håller jag för mig själv ; )

Men sån är jag, hoppas ni gillar att läsa bloggen iaf




RSS 2.0