GLAD

Idag har varit en riktigt bra dag! Vi redovisade imorse och fick jättebra respons från vår lärare, nu väntar vi på betyget med spänning!

Sen gick vi till badhusparken och jag åt årets första mjukglass. Det blev flera härliga timmar i solen vid vattnet, det bränner lite lagom skönt på kinderna ikväll.

Sen!! Sen var jag, Camilla och Linda och kolla på en lägenhet inför sista terminen. Den var helt underbar! Nu ser jag verkligen fram emot sista terminen, det kommer bli ett riktigt litet mysigt kollektiv de där!

Men nu är de fullt ös, mycket som ska göras innan det är dags att åka hem.

Tjing

Regnar ju

Drömmen om att cykla till Linn ikväll går nog i stöpet.... det vägrar att sluta regna....


Shopping

Idag kom Mimmi till Torvalla så det blev en sväng till Pingskyrkans biståndscenter. Just nu sitter jag med blöta strumpor i ett par skor som jag köpte som var så underbart fina att jag inte kunde låta bli.... men som sagt... dom är för små.... jag kommer få både fotsvamp och nageltrång av det här men skam den som ger sig!

Dagens fynd! Dags att börja virka! I Norrland hittar man unika grejer!

           


       



Ikväll ska jag till Linn och titta på Eurovision, sorgen har lagt sig lite... det hela är ju ett jippo för.... ***** ******* varelser, så då kan man inte begära så mycket. Det ska bli kul iaf!


...

...............vad fan ska jag nu säga.... många bra låtar men ändå, det var inte rätt, men återigen får min examinators ord eka i tomrummet.... livet är inte rättvist..... och mina fördommar får leva vidare, dom ska gro och växa i mitt inre.

Skittufft

Okej... det var helt skittufft motstånd.... men.... snälla.... kan inte lilla Anna få gå vidare!

HEJA ANNA!

Åhhh!!!!! Jag har gåshud över hela kroppen!! Det var heeeeelt underbart!! HEJA ANNA!!!!

Nu återstår de ju bara att se hur dumma i huvudet som Europa är.... eller? Har jag kanske fördommar? Jag hoppas för guds skull att jag har fel!!


Inspiration

Idag vaknade jag och mådde rätt bra! Jag kände mig laddad och hade energi nog att lägga ner lite tid på mig själv.

I eftermiddag var jag på en inspirerande föreläsning också. Det är så härligt att få ladda upp med lite ny energi. Föreläsaren var Michael Lundh och han pratade bland annat om rädslor. Han sa att man skulle tänka lite kring sina rädslor. Och hua! Det är läskigt bara de! Jag har riktigt mycket som jag är rädd för, de ska gudarna veta!



Kolla in www.mickaellundh.se


Träskor

Nu till något kul efter allt elände, jag vill ha träskor!! Och jag tror jag har hittat vinnarna men... det är inte helt säkert och köpa skor på nätet : ( Hoppas jag hittar något liknande ute i någon butik. Dom här kommer iaf från dojjan.nu och kostar 425 kr + ca 70 kr i frakt


Uppfostrad?

Vet ni, uppfostran är någonting fint. Att vara uppfostrad är något värdefullt och stort! Vem ska man då skylla på när ett barn inte är uppfostrad? Barnet, föräldrarna? Jag tror att det är en kombination. Men å andra sidan, vem bestämmer vad som är uppfostrat beteende och inte? Enligt min norm tycker jag iaf att fråga om lov och att säga tack hör till det basala...

Ursäkta för akademikerspråket, ifall någon tar illa upp ; )


AHHHH

Hua, kan ingen bara vända mig på rätt köl? Kan ingen berätta för mig vad livet ska innehålla och trycka in det i mitt huvud och be mig att vara nöjd med det? Men man är väl bortskämd. Jag menar vad händer nu, vad händer sen? Livet ska väl typ vara ett enda äventyr... eller? Jag lider väl av åldersnoja och allmän schizofreni för ena dagen vill jag köpa hus på landet och bilda familj och nästa gång vill jag... pröva mina vingar, rädda världen, bestiga berg och köra motorcykel.

Jag ska kanske ge tarotkort en chans och se om det ger mig några svar här i livet ; )

Snurrar runt

Något typ av fel är det på mig... eller ja det är väl flera men nu har jag fått riktigt mycket knepiga tankar i huvudet. Jag har bokat tid för någon typ av andlig...eh.. ja någonting sånt den 2 juni. Jag har hittat en man som sysslar med hypnos i Norrköping och så har jag mejlat några adresser angående hundrasen pudel...

Det är mycket som cirkulerar i huvudet nu och jag vill så mycket. Det är kanske åldersnoja som spökar, jag vet inte. Jag skrev på msn igår med en tjej som jag träffade i Narva och jag är sååå sugen på att åka tillbaka och hon skrev att jag var välkommen hem till henne. Fan jag vill ju! Men jag är så feg!

Men, ja, ja det finns ju mycket jag vill göra här på jorden. Först och främst vill jag att Rickard ska sniffa på en pudel, men... jag har inte så höga förhoppningat, han är ju pinsamt allvarligt allergisk mot allt som är ulligt, hårigt och gulligt!

Vet ni en annan sak? Jag skulle vara väldigt mycket rikare och jag inte la ner så mycket pengar på skumma saker! Det är naprapater, nagelutbildningar, kostrådgivning, hudprodukter, hårborttagningsbehandlingar och ja... allt möjligt, och inte slutar jag heller. Men va tusan, det är ju såna som jag som får skumma små företag att gå runt, haha!


Stolthet

Fy va mycket det känns som att jag har att skriva om... jag vet inte riktigt i vilken ende jag ska börja.

Hur som helst så blev vår film klar iaf och den är HELT UNDERBAR!!! Men... jag kom på att tänka på en sak... jag är jättesvårt för att unna mig några egna stolthetskänslor. Jag tror att det ofta är mitt problem, att jag aldrig blir nöjd, att jag har svårt att känna mig stolt och att jag har svårt att inse att jag också bidrar. Det kanske låter konstigt, för jag framstår säkert på ett helt annat sätt, jag styr och ställer, och håller på... Ja, ja idag så försöker jag iaf ta åt mig lite för att det faktiskt var jag som höll i kameran, jag var med och diskuterade bilder och klipp (även om jag aldrig fysiskt rörde datorn). Det är också värt något, jag måste tillåta mig själv att också vara stolt.

FILM!!!!

Vilken dag! 08.00-20.00 det är väl en lagom dag framför datorn. Idag har vi redigerat filmen från Estland och FY FAN va bra den blir!!! Det ska bli så spännande och se resultatet på helskärm framför klassen.

Här kommer några nya bilder som Camilla tog under resan, tur att hon höll i stillbildskamera när jag höll i filmkameran : )














Jobbiga känslor

Va knepigt det är ibland... känslor som man inte riktigt rår för och så andra känslor som funderar över om det är normalt att känna såhär?

Ha, ha nu låter det som att jag är helt galen. Men alltså det är känslor som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med och vem jag ska prata med dom om? För jag tror inte riktigt att någon förstår mig... det är iofs inget ovanligt, haha.
 
Men det är egenligen två problem... men jag får väl låta tiden gå... och hoppas de hjälper : )

Fast jag ska nog prata lite med några väl valda personer också!

Fast egentligen finns det tusen jobbiga tankar och känslor i mig just nu. Men fokus ligger ändå på dom här två grejerna, det är lika bra, annars vetitusan 


Välta får

Lördagen bjöd på underbart väder så på kvällen åkte vi till Daltorp. Där fick vi fösa får som rymt från hagen och sen upptäckte jag ett får som låg med benen i vädret. Då blev dags att "välta får". Det är nämligen så att tjocka får fungerar lite som sköldpaddor, hamnar dom på rygg kan dom inte vända sig igen. Den här stackaren hade nog legat där några timmar och Rickards pappa sa att det var tur att ja såg henne.

Dagens goda gärning!!

JAG ÄLSKAR LANDET!

Bröllop

Nu har jag varit dålig på att skriva! I lördags var det bröllop! Va kul att jag äntligen har fått gå på bröllop! Jag hoppas verkligen att det blir fler gånger. Hur som helst så var det en härlig präst och en fin vigsel. Prästen överraskade och sjöng och spelade gitarr för brudparet. Det var riktigt kul!






Nu är det dags!!

Idag är det dags! Jag ska få gå på bröllop! Det är första gången i hela mitt liv och det ska bli spännande! Solen skiner och dödsdomen för vädret känns långt borta! Allt har gått förvånansvärt bra också! Jag är klar i tid och jag menar det är ju ett under!!! Kan det vara han där uppe som sänder en liten signal tro? För ni vet väl att jag är lite smått nyfrälst. Vi får väl se hur det känns i kyrkan idag, spännade det också. Fast först ska vi passa Amanda och Alexander, det ska bli en upplevelse i 10 cm klackar : )


 Bröllopsfin och redo!

Loppisfynd

Fullt ös, medvetslös! Idag var jag, mamma och mormor på stan en sväng för en loppisrunda. Jag hittade massor med fynd och hade jättekul så jag fick ladda upp med massor med god energi! Jag och mamma fick iofs slåss lite över väskan men mormor tyckte att mamma har så många väskor så hon tyckte att jag skulle få köpa den : )

Vad gillar ni gardinen? Ska bli kul och se hur den ser ut i köket, Rickard är måttligt nöjd. Förstår ni nu varför jag inte kan köpa ett nytt kök? För vad skulle kunna passa till dom gardinerna?! ; P


Min nya kärlek

Kolla in vad jag köpt! Vilken grej alltså!! Jag ville ju så gärna shoppa i Estland med gick sådär, sen gick vi in på någon bakgata och jag hittade dessa!! Haha, dom är lite småsjuka men tusan vad jag älskar dom! Det är vad jag kallar kärlek. Emeli kom och hämtade mig på terminalen i Stockholm och hennes min när hon fick se dom sa allt... (precis som jag trodde Camilla) ; )

Men jag älskar dom och imorn ska jag ha dom på Elins bröllop!



Igång!

I förrgår satte jag verkligen igång med min övningskörning! Visserligen på moppe, men va tusan den går ju i 50 så det var lagom fort för mig. Det var lite småläskigt men det gick bra. Det var riktigt kul att komma igång. Men jag vill ju köra riktig motorcykel!! Men Rickard tycker att jag ska börja med moppe och sen har vi ändå inte fått alla papper än så jag får väl nöja mig med det så länge. Men det var en grej som inte kändes bra, och det var att åka på rullgrus, jag blev spänd i hela kroppen och kunde inte slappna av, det kändes lite som att jag var nära döden... Ja, ja hur som helst så undrar jag vad jag kommer att få låna för hoj när de väl är dags... men det blir väl Rickards hoj så får han låna någon annans. HERE I GO!!

Härlig resa

Estlandresan har verkligen varit kul! Vi gjorde ju mycket annat också, förutom att besöka utsatta barn. Jag fick träffa Camillas mamma och hennes kille. Vilka härliga människor! Dom fick en liten plats i mitt hjärta på en gång. En annan man som fick en alldeles speciell plats var kyrkoheden Arne som var med! Han hade en sån härlig inställning. Jag blev helfrälst! Så nu känner jag att jag bär upp mitt kors runt halsen med en helt annan innebörd och stolthet. Om jag ska gifta mig så vet jag vem jag vill ha som präst! Jag blev seriöst riktigt sugen på att gifta mig!!

Det var ett riktigt skönt gäng som var med på den här resan, och så hade dom ju den bästa dialekten i hela Sverige!! Fast... dom pratade mål också... ett eget språk lixom, då hängde jag inte med. Men dialekten från Dalarna, den får mig att smälta som inget annat!!

Tusen, tusen tack Camilla!! Jag är så jäkla glad att jag fått den här möjligheten!! Du har varit toppen att spendera 24 timmar om dygnet med!! : )

Tallin var väldigt vackert



Det fanns hur mycket blommor som helst!!



Prästen köpte rosor, jag och Camilla fick två var ; )



Jag vid en helig källa, hoppas jag blev botad och förlåten och allt de där!



Häftig kontrast, nytt hotell och gamalt hus



Utan glimmande ögon

Nu har jag varit hemma från Estlandresan i ett par dagar. Det har verkligen varit en upplevelse. Jag var första kameraman och det var tufft. Jag tvingades klampa in i människors liv med kameran i högsta hugg. Det kändes inte bra, inte respektfullt. Men vi fick grönt ljus av den verksamhetsansvarige, han tyckte det var viktigt att människor fick se hur deras situation ser ut.

Det är svårt för mig att veta var jag ska börja, men jag och Camilla fick möjligheten att följa med Lima-Transtrands församling på deras resa till den utsatta staden Narva i Estland. Dom hade med sig, mat, kläder, nallar och pengar. Vi fick se barn vars ögon inte glimmade som barns ögon borde göra.

Idag kommer jag att göra något som jag inte brukar, men jag kommer att lägga upp lite bilder från resan, bilder på barn och människor som inte godkänt att jag gör detta.... Men som sagt, det är för en god sak, för att uppmärksamma vilka problem som finns. Jag har tyvärr inte så många bilder, jag var ju ansvarig för filmkameran och Camilla för fotokameran. Men jag lägger upp några stycken som jag har iaf.

Ett hus i Narva






Utsikt från en kyrka



Barnen får lyxig fika när det kommer "finbesök"



Ett syskonpar som verkligen berörde mig!




En uppdatering fran Estland

Nu star jag i lobbyn pa vart hotell. Igar var vi i Narva.... det var en upplevelse.... jag var helt tom när jag akte där ifran. Nu bar det av till Tallin och det ska bli jättekul!

Det här har varit en upplevelse vill jag lova. Det är nagot jag kommer att minnas för resten av mitt liv.

Gud va jag längtar tills vi far var film klar! Vi har filmat massor och tagit bilder, att vara grävande reporter har varit bade häftigt och plagsamt.

Det kommer massor med bilder när jag kommer hem!!!

Förhoppningsvis pratar jag Dalmal da ocksa ; )


Imorn

Imorn bär det av! Nu får det bära eller brista! Men det ska bli så spännande! Och vi har fått med och filmkamera också och 3 timmar band!! Rånrisken är iofs högre än hög men ja... vad ska man göra. Imorn blir det tåg till Gävle och buss från Gävle till Stockholm och sen båt till Tallin.

Min dator kommer att få stanna här i Östersund och det känns jättekonstig! Man är så van vid sin trotjänare och nu ska jag bara lämna han/hon/den/det här uppe. Men jag kommer ju tillbaka...

Godnatt.... eller nåt...


Inte bättre

Ja, godmorgon, eller nåt. Tänk att jag hoppas och tror att magen blir bättre... men så är inte fallet. Men det finns något positivt med allt det här. Jag har gått ner 4 kg på en vecka! Herregud säger jag bara! Nu gör ju inte det något på stora mig men jag menar tänk om en liten smalis skulle drabbas av det här, vad skulle hända då?

Ja, ja nu är det frukost med vatten och blåbärssoppa som gäller.... suck och snyft.

Bättre

Magen mår sådär, fick iaf komma på koll idag så det togs en del tester. Imorn får jag lite besked så vi får se om det visar något. Inatt var magen i full gång men idag har det varit lugnare, jag har ätit rätt snälla saker också.

Men! Nu ligger fokus på ESTLAND!!! På onsdag bär det av! Fy tusan va kul det ska bli. Vi är redan i full gång med grupparbetet så det här kan bli riktigt bra! Vi ska få låna en videokamera också så det kommer bli jättehäftigt!!!

Jag kan inte nog tacka Camilla för denna möjlighet!

Magont

Det är tametusan inte lätt här i världen.

Imorn måste jag till en doktor... om inget drastiskt skulle hända! Suck... hur gick detta till? Sen när fick jag magen från helvetet?


Magsjuka

Ja Tina, visst är det längesen jag skrivit...

Världen fortsätter att straffa mig för mina synder och jag försöker att inte protestera högljutt.

Var tusan ska jag börja, det här med plånboken vet ni ju redan så det struntar vi i. Hur som helst så åker jag till Estland nu utan mitt eu-kort och med min tur lär jag ju bli dödssjuk... så vi får väl se hur det går.

Jag opponerade i tisdags, det gick sådär men blev godkänd så det får man väl vara nöjd med. Hade väldigt ont i magen under tisdagen, trodde det var nervositet men det gick ju aldrig över! På tisdagskvällen blev det värre och på onsdagen funderade jag lite över om jag var döende, hade frossa och kramper i magen men jag skulle ju bli opponerad på så det vara bara att köra på. Där kom nästa "positiva" överraskning... jag fick välja, E eller kompletera och ha chans till bättre betyg. Efter lite morrande bestämde jag mig för att kompletera, eller göra om helt enkelt. Examinatorn tyckte att jag skulle ta bort fokus på vändpunkter. Jag min pinsamma sate började böla efter en stund, haha! Men det gick bra, det var tårar av blandade känslor. Jag påstår inte att mitt arbete är bra, absolut inte, det kunde vara så mycket bättre. Men ja... som man visste innan dessa opponeringar så skulle det inte gå helt rätt till och mycket riktigt. Men min examinator var snabb att tillägga "- det finns ingen rättvisa". Och visst är det så! Men jag vill poängtera att jag tycker inte mitt är bra! Jag tycker bara att vissa andra har fått mer skit än dom förtjänar och andra har fått beröm och betyg för något som... jag inte riktigt förstår... men ja... som sagt...

När jag kom tillbaka från skolan på onsdagen så kom magsjukan som ett brev på posten (eller vad det nu är) och jag är fortfarande inte bra! Det är bland annat därför som jag inte skrivit, jag har inte haft ork till något!! Men nu ska jag försöka sitta och plugga lite. Dags att klippa och klistra så får vi se vad det får för resultat.

Tjing


RSS 2.0