Inte skaffa barn

Jag blir så less på denna värld. Allt går ju utför, miljöförstöring och hemska sjukdomar. För min del känns de rätt bekvämt att veta att världen inte är en speciellt bra plats. Då kan jag med ganska gott samvete tänka över både en, två och 511 om jag vill skaffa barn. För vad är det för värld att skaffa barn till?! Jag vet att världen kanske inte var en så mycket bättre plats för 50 år sen heller men... detta är mitt resonemang iaf.

Men jag tycker också att det är helt underbart att det gör så mycket för vår värld nu, det är mycket kampanjer och många miljörättskämpar som jobbar som tusan för att rädda vår värld och det tycker jag underbart. Själv försöker jag sprida budskapet om sopsortering, handla begangnat ,handla ekologiskt och närproducerat. Tyvärr lever jag inte alltid som jag lär men jag längtar tills den dag på plånboken tillåter lite mer utsvängingar. Men något glädjande är iaf att mycket ekologiska varor idag faktiskt inte är så mycket dyrare än vanliga produkter!!

Ja, ja nog om predikningar, än så länge blir det inga barn gjorda!

För mycket i huvudet!

Usch, det är bra jobbigt just nu. Jag har så mycket i huvudet och jag har svårt att vara still. Jag vet att det är en massa viktigt som jag behöver göra men jag har inte ro att göra det!! Jag behöver kvalitetstid bara för mig själv för att få glömma bort allt runt omkring men det är inte så lätt, det finns alltid något i huvdet som vill ha ens uppmärksamhet....

Men jag försöker se positivt. Om ca 5 veckor är allt klart, då är det bara att vänta på resultatet på min analysuppgift. Förhoppningsvis har jag klarat den och i så fall är det bara att njuta av resten av en lugn och skön sommar!

Full fart i helgen!

Oj, oj. Jag är helt slut efter en händelserik helg! I fredags var det kalas hos Danne som fyllde 25. Det blev en del alkohol och dagen efter insåg jag att jag inte vet när jag var bakfull senast?! Men... det tar nog ett bra tag tills jag blir bakull igen. Efter en trög start fortsatte dagen helt underbart! Det blir lunch och glass i hamnen i solen, sen hem och klippa gräsmattorna, sen till Tellus för middag med Tina, Tina och Mia. Sedan vidare till Elle där Sara var på besök och även Evelina. Vilken härlig dag!!

Idag har jag varit hos Rickard familj och jag gosade med en liten bääääbis! Fy tusan så mysigt. Finns det något mysigare än att hålla ett litet lam i famnen och känna hur hon ligger mjukt mot din hals, andas mot din kind och nosar i ditt ansikte! Såååå sött!! Och sååå mysigt!

Ne nu ska jag fortsätta denna kväll med den underbara känslan!

Loppisfynd!

I måndags var jag, mamma och mormor en sväng på öppen hand. Det stället brukar ge mig en stor portion ångest men jag var så sugen på att åka dit och så åkte vi så sent på kvällen så det var relativt lugnt. Och vad hände där då?! Jo, jag gjorde ju massor utav fynd! Men en sak som jag köpte gör mig fortfarande ltie osäker... en tavla, en ganska stor tavla med en skog och en liten väg. Den är jättefin.... men som Rickard sa när jag kom hem, - kanske lite pangisvarning.
Men den var inte dyr och pengarna går ju till någonting bra! Det roliga är också att när jag visade Tina det jag köpt så är hon så politiskt korrekt och säger att - det är verkligen din stil.
Vilket egentligen betyder att hon inte tycker det är snyggt. Haha.

Jag älskar gamla saker!!!

Sex, relationer och samlevnad

Igår fick jag vara med om något riktigt spännande! Jag har varit på studiebesök på Tessinskolan här i Nyköping så igår fick jag va med på en lektion om sex, relationer och samlevnad. Jag var riktigt laddad och nervös. En hel klass med små barn, tänk om ingen säger något, tänk om allt bara blir pinsamt! Det var jag, kuratorn på skolan och en lärare. Vi presenterade oss själva och jag berättade att jag  själv gick ur Tessinskolan 03. Efteråt tänkte jag att 03 låter ju inte som så lång tid bort, men när jag räknade är det 6 år sen!!! Helt sjukt.!

Hur som helst gick det hela jättebra och dom pratade på rätt bra. Jag blev dock lite missnöjd när dom ansåg att barn fick man vid 25... då är det 2 månader tills det är dags för mig... Men jag tänkte att dom kommer nog att ändra sig, sådär tänkte jag själv när jag gick i gymnasiet. Man tror att man har gjort allt tills man är 25... men det har man inte, det hinner man inte!

Jag tyckte iaf att det var en kul förmiddag. Det var nog några riktigt nyttiga timmar. Det var ingen undervisning utan snarare ett sätt att få igång tankar och känslor. Men jag önskar att jag kunde ha gett dom några ord på vägen... men det hade nog inte passat sig... haha.


BITTRA MÄNNISKOR!

Fan va arg jag blir! Tänk att det ska vara så lätt att säga när saker och ting är dåligt men inte ett ord om att något är bra!

Jag kommer nyss från årmötet i bostadsrättsföreningen och jag fick kritik för att jag inte skött borttagningen av löven ordentligt förra hösten. Jag höll med om att det var dåligt gjort och att jag ska bättra mig. Men tror ni inte att idoterna ska fortsätta o tjata! Jag har redan hört vad ni sagt!!! Som om dom vill rättfärdiga det dom sagt med att värdet på hela fatigheten höjs om de yttre är fint. Ja, ja det räcker! Men tror ni att de sas något om att jag anlade en ny del i trädgården förra året? Nej! Jag lade ner åtskilliga timmar med att riva bort allt gamalt, köra dit ny jord och plantera?! Nej, inte ett ord, men dom kanske tycker att allt är skit. Det var bättre förr, innan någon ung tjej kom och förändrade saker och ting.

Nu kanske inte detta är något att vara upprörd över tycker ni men jag är tyvärr rätt känslig av mig. Jag tycker egentligen inte alls om att göra sånt här prestationsarbete som andra ska bedömma.

Men va skönt att få skriva av sig lite. Jag vet ju att jag gör ett bra jobb och det är det viktigaste. Sen kan det ju faktiskt finnas en anledning till att dessa klagande människor bort helt själva i sina lägenheter, för vem skulle orka med såna bittra människor?! Jag får helt enkelt tänka på det, att de är ensamma och bittra, de har ju haft hela vintern på sig att titta på alla löv som inte blev upptagna i höstas.... stackars ensamma, bittra människor!

ARRRRGH!!!

Upprymd!

Vilken dag jag hade i onsdags! Helt sjukt! Jag har varit på socialkontoret på barn och familj och gud va de hände grejer där! När jag kom hem i onsdag var jag helt upprymd av alla känslor. Det var så mycket att jag hade jättesvårt och somna på kvällen. Alla människor jag mött och vad som kommer hända dom bara snurrade runt. Under min praktikperiod har det aldrig hänt att jag funderat så mycket att jag inte kunnat somna men när det gäller barn är det väl svårare att lägga åt sidan. Det berör nog alla väldigt mycket!

Lilla jag fick denna dag på barn och familj bland annat följa med en kvinna och hennes barn för att packa ihop lite saker i deras lägenhet och sedan köra dom till kvinnorjouren! Vilken grej! Jag var allt lite rädd, men det var riktigt spännade!

Så nu är jag säkrare än någonsin på att jag valt rätt ubildning!

Brum, brum

I lördags fick jag följa med grabbarna ut på lite äventyr. Rickard var väl inte så sugen på att jag skulle följa med men jag stod på mig. Haha. Vi åkte i Jontes nya... ja, bil ut mot Daltorp för planen var att vi skulle lägga i båten med denna monster till bil. Hur som helst så sladade vi runt på grusvägarna och jag fick allt lite sug i magen när vi flög fram i kurvorna. Rickard var inte helt duktig med att berätta hur och när det kom skarpa kurvor och Jonte körde ju mer på känn... När vi nästa var framme togs beslutet att vi först skulle leka lite i grusgropen. Det kördes upp och runt grushögar tills Rickard hittade en bra väg att ta. Jonte var själv i bilen och vi tittade på. Och vad händer? Jo, Jonte fastnar med monsterbilden! Jippie! Men jag höll god min, jag filmade medans grabbarna försökte hitta på lösningar att komma loss. Killarna påstår att det var något fel på bilen, någon funktion slogs inte igång men, men vad vet jag. Rickard var imponerad över att jag hade så bra tålamod men jag informerade honom om att jag hade det bara för att jag vet att jag aldrig kommer att vara med på något sånt här igen så då kan jag hålla mig lugn och nästan till och med njuta av situationen.

Efter mycket om och men kom dom iaf loss men någon båt kom aldrig i... Så är det när man hänger med grabbarna grus!

Feber och akuten

Jag har mått lite sådär i några dagar. Träningen har gått trögt. Så i morse vaknade jag och mådde pyton, riktigt illa! Efter en stund tog jag fram termometern och visst, jag hade feber! Det har jag inte ofta, o har jag det så brukar de inte påverka mig så mycket. Men det värkte i hela kroppen o gårdagen något utrusla idé att träna bodypump gjorde sig påmind. Jag vet inte om jag någonsin haft så ont efter en träning. Ja... det är som sagt inte bra att träna när man inte mår så bra... det förstår jag verkligen idag.

Men så tillslut tog jag mig i kragen och åkte för att handla blommor till krukorna utanför portarna. När jag kom hem och tänkte sätta igång planteringen ringe Emeli och säger att mamma ligger på akuten! Hjärtat hoppade över ett slag men hon sa att det var okej och att hon haft problem med andningen. Emeli bad mig komma upp lite senare så hon kunde åka till sitt jobb så jag kastade i blommorna i krukorna och kom upp till akuten svettig av feber och stress. Där låg min lilla mamma och kunde knappt prata. Men efter en stund fick vi åka hem så de kändes bra. Vilken dag!!



Ikväll har jag gjort ljus på löppande band, Rickards gammelmormor fyller imorn så hon ska få några hemmagjorda ljus istället för blommor, jag hoppas det blir uppskattat. Här är ett sött litet rosa med blommor på som hon ska få imorn!



Godnatt!

Till fängelset...

Igår fick jag leka med den man på arbetsförmedlingen som arbetar med att få tillbaka "kriminella" i samhället igen efter sin fängelsevistelse. Det var riktigt kul! Kanske inte jobbet i sig men han var skitkul. Vi verkar ha lika sjuka ideér så det var skönt att få lätta lite på sitt hjärta. Så nu har vi en plan för att ordna upp en hel del här i världen = P

Efter planerandet av att ordna upp världen bar det sedan av till Arnöanstalten! Jag var livrädd! Killen som jobbade i vakten var också jättetrevlig och vi pratade lite med honom. Sedan bar det av in i rummet... där denna "kriminella" snart skulle komma in... jag blev placerad på en bra plats så om den "kriminella" ville gå ut ur rummet kunde han göra det på ett smidigt sätt... jag blir ännu räddare. Vi får också veta att denna kille blivit placerad på en annan avdelning efter ett slagsmål och snart ska han komma till ett annat fängelse... kan man bli mer rädd? Sedan kom han in i rummet och var så laddad för att prata av sig att han knappt såg att jag var där. Samtalet gick bra och han kändes som vem som helst. Kanske lite mer energisk en vem som helst men ändå? Sen vet ju jag inerst inne att dessa männsikor inte automatiskt är läskiga och onda men ändå! Jag har aldrig varit på ett fängelse så jag var lite rädd.

Men lite kul var det allt!


Ikväll är det äntligen dags!

Efter mycket om och men verkar det äntligen som att jag och Tina ska träffas ikväll för att göra lite ljus. Haha. Jag har väntat på att få inviga henne i detta underbara skapande! Ikväll tänker jag tvinga henne att vara med och titta på vilka nya prylar jag ska beställa från nätet också! Jag vill ha mer formar, mer färger o massor med ljusmassa!

I övrigt har jag fått 5 dagar att jobba på B-landet i Maj... de känns sådär, 5 st helgdagar... men, men det ger ju pengar... och för de kan jag köpa mer ljusprylar = ) Men i maj händer ju något annat helt fruktansvärt! Jag ska skriva min jäkla uppsats! JAG ÄR LIVRÄDD!

Ja, ja solen skiner idag iaf och livet är väl rätt bra ändå!


Jadu...

Jag slits mellan hopp och förtvivlan... men framöverallt öppnas nya möjligheter. Det är kanske inte realistiskt att köpa en sommarstuga som kostar långt över miljonen. Vi är trots allt bara 2 ungdomar som har många andra viktigta saker i livet också. Det finns ju faktiskt andra möjligheter!

Jag tror på mig själv och mina möjligeter. Det är bara jag som kan göra det bästa av min situation så det gäller att behålla sansen och fokusera på andra mål. Jag och Rickard har kapacitet att fixa det mesta.

NYA MÅL I SIKTET

(Fast jag har kanske inte totalt gett upp, det sista som lämnar männsikan är ju hoppet)

Karlar och cyklar

Det finns endel saker som jag irriterar mig på, speciellt när det gäller spinning och teknik... Jag blir så trött på alla karlar som inte kan cykla ordentligt på spinningcyklarna! Det är väl så rädda att slå i sina paket att de inte vill att sadeln ska nudda den heliga rumpan när man "klättrar". Men det måste den!!! Annars belastar man fel! Ska det vara så svårt? Jag tvivlar inte på att de går att cykla som man ska fast man är man, för det finns några få som har en bra teknik. Så tänk om instruktören skulle be folk att släppa en hand när man "klättrar" med cykeln, då skulle hälften ramla av! Både män och kvinnor! Jag blir så less, de måste man väl förstå att de gör fel?! Eller?! Men jag skyller en hel del på instruktörerna också som inte påtalat tekniken mer!

Så nu har jag fått spy ur mig lite skit.

Dålig

Jag har inte skrivit på ett tag... men jag har inte mått så bra... jag har verkligen varit orolig för jag har känns mig så trött, frusen och nere. Inte som när man har feber och är sjuk utan som när man är nere. Men idag känns de lättare! Idag tror jag att en sten har släpps från mitt hjärta. Igår diskuterade vi nämligen vår underbara sommarstuga som förhoppningsvis, efter mycket om och men kanske kan bli min och Rickards. Men jag undrar... är det så bra om jag och Rickard har lån på nästan 2 miljoner, han jobbar som murare och jag studerar.... det låter inte helt bra... men, men inget är klart ännu...

RSS 2.0