Äntligen!

Nu har vi äntligen fått vår nya bäddmadrass. Det var en helt otrolig resa fram till att vi fick den! Jag tänker dra den här...även fast de kanske inte är så intressant, men de är väl bara att ni blundar om det är tråkigt ; )

Vi köpte en madrass i Stockholm på Ikea men när vi kommer hem så inser vi att vi köpt fel storlek! Hur fan kan man inte se skillnad på att man har en 160 säng och inte 180, haha, helt otroligt! Sedan åker jag till Göteborg och när Rickard ska hämta mig så ska han lämna tillbaka madrassen i Linköping på vägen ner, men han hinner inte så vi får fixa de i Göteborg. I Göteborg är det såna jäkla bilköer så vi får sitta i en timme tur och retur för att bli av med den jäkla madrassen. Men vi bestämmer oss för att köpa en ny I Linköping på vägen hem från Borås. På vägen hem från Borås så inser vi att Ikea i Linköping stänger snart så vi kör snabbt som tusan och hinner på minuten, men tror ni inte att den madrassen är slut?! Så idag fick vi återigen bege oss till Stockholm och äntligen har vi fått rätt madrass!!!

För övrigt så har jag varit hos småkusinerna idag. Det var jättemysigt, jag och Rickard fick vara lite barnvakt också och det var kul! Jag tycker faktiskt att det gick rätt bra om jag får säga det själv!

För övrigt så börjar jag min praktik imorn! Helt sjukt och superspännande!

Leka

Imorn börjar praktiken, spännande! Men idag ska jag till Södertälje och leka med småkusinerna. Jag och Rickard ska även få vara lite barnvakt ikväll också, kul, kul! Sen hoppas jag att vi hinner med en sväng till Ikea, men vi får se. Nu ska vi se vad jag kan hitta i garderoben.

Puttinuttigt

I helgen var vi i Borås på lilla Mios dop. Vi bodde på samma härliga hotell och fick prova på ännu ett nytt rum, med badkar!! Härligt, härligt!!

Hur som helst så hade vi kämpat hårt med doppresenten och vi blev supernöjda... typ iaf. Snacka om puttinuttigt! Det är egentligen allt som jag är emot men va tusan, sött blev de, o man måste väl inte alltid vara så politiskt korrekt. Rickard gjorde för övrigt ett bra jobb som Gudfadern ; )

Notera hänglåset på den dyra champangen som ska sparas till Mios 20 årsdag ; )


Lycklig!!

Vi gick på stan igår och försökte hitta lite kul grejer på secondhand men det såg inte ljust ut. Alla sprang runt med "fynd" i sina famnar i butikerna och jag tänkte, "hur skulle det kunna finnas några fynd kvar till mig?" Men vem hade kunnat tro att jag skulle hitta ett par skor som fick mig att le resten av dagen? Tina säger att - Här har jag hittat ett par skor till dig. Och visst hade hon det! Jag bad till gud att dom skulle passa och sen var romansen ett faktum! Nu längtar jag till snön, jag ska bara fräscha upp dom lite först 


Öl?

I onsdags så gick vi ut och åt lite middag och innan bjöd Tina på en suspekt cider från Isle of man. Den såg ut som öl... och smakade lite liknande, men va tusan, den gick ner : )


Överraskning

Ja då tog det några dagar innan det blev en uppdatering igen. Mitt hemliga mål förra gången var faktiskt Göteborg! Jag skulle ner och hämta min servis hos Tina på torsdagen men jag bokade ett tåg så jag kom ner på onsdagen istället och så fick vi 2 härliga dagar tillsammans istället!

Men först lite dramatik. Jag bokade en sistaminuten ner och Rickard skulle köra mig till Södertälje. Jag har en riktigt knepig känsla i magen och vad tror ni händer?! Det tar tokstopp, två lastbilar har krockat och den ena har börjat brinna. Det tar inte lång tid innan jag inser att det är kört. Så det är bara för mig att glatt boka mig en ny sistaminuten och ta ett senare tåg.

Hur som helst så blev Tina riktigt överraskad men jätteglad! Det var tur att vi fick lite tid ihop innan hon "provflyttar".

Sorry

Förlåt att jag inte uppdaterat men när vi kom hem från resan så var de lite som att luften gick ur en. Vi hade de så jäkla bra ju!! Men, men nu är det nya tag för idag ska jag ut på äventyr igen, fast var jag ska är hemligt än så länge ; )

Men jag har köpt ett par nya träskor iaf så dom åker på idag, nu är det höst!


Sista natten

Sista natten... det känns rätt sorligt. Men så här är ju livet och det är klart de ska bli mysigt att komma hem till sin trygga vrå och sin goa säng. Men än så länge har vi lite äventyr kvar för vi är ju inte hemma förens sent imorn kväll : )

Kul?

På vår resa från Lycksele mot Umeå passerade vi en plats som heter Ringaborg. Jag tyckte att det lät som ett namn, Rickard tyckte att det lät som något som står i vår stadsministers kalender... HAHA, fattar ni?  ; ) 

För övrigt så passerade vi nyss Kåddis...

Djur...

Igår så var vi en äkta delikatessbutik och köpte lite smått och gott. Till middag serverades de då rökt, ren, rökt fläskfile, tunnbröd, potatissallad och lite tomat. Renen smakade väl sådär, men resten var gott. Efter måltiden utbrast Rickard - Nu har du sett en ren, klappat en ren och ätit en ren. Sedan var han tyst en stund innan han kom på en annan version - Nu har du sett en vild ren, klappat en tam ren och ätit en död ren. Tack, tack Rickard för den informationen...

(Duken ni ser på bilden köpte jag på en liten loppis här uppe, allt 5 kr, det blev 5 fynd!)


Kap?

Den här urfula plastälgen med tillhörande tekula var jag bara tvungen att köpa i Lycksele, 49 kr!


Eget ansvar

Vi har gjort det igen... fast vi säger att vi inte ska... vi gick på djurpark. När man är vuxen är sånt sällan speicellt kul, eftersom man faktiskt ser att djuren inte alltid har de så bra. Jag kan inte förstå varför alla djur måste bo så trångt på djurparkerna?! Det som iofs var lite kul med den här djurparken var att man kom djuren så nära! Det måste väl iofs vara lite småfarligt men här uppe verkar dom ge människor lite mer fria händer, det märkte man på museumet som vi var igår också, det vara bara att traska fram till saker och ting, sen fick man väl inte kladda på allt men det var ju upp till en själv att följa reglerna. Det är fan stort, att man ger människor eget ansvar, ansvar att t.ex. inte stoppa in fingarna till björnarna!


Skotare

Igår var jag och Rickard på ett skogsmuseum. Där fick vi provköra en skotare och det var jättekul! Jag känner att jag nu har en backup plan om de här med socionom skulle gå åt skogen... för om jag får säga det själv så var jag rätt bra... Rickard var iofs rätt bra han också ; P


Trångt

Här på campingen i Lycksele är de fan lite trångt... speciellt på platserna nere vid vattnet, (där alla vill stå) nej tacka vettja campingen vid stora sjöfallet, där behövde vi inte trängas!


Liten och stor

Här på campingen i Lycksele finns ett servicehus som fick Rickard att bli alldeles tossig. Han tyckte de var superlyxigt och tyckte absolut att jag skulle gå och kolla NUUUU! Det fanns två familjerum med toa och dusch, dom var faktistk riktigt söta så när jag och Rickard skulle duscha idag så föreslog jag att vi kunde gå på toa tillsammans och jag erbjöd att jag kunde ta den lilla toan. Rickard tyckte dock att vi inte skulle komma så nära varandra... de gick tydligen någon magiskt gräns där.... ; P

På ett annat rum fanns den här coola bilen för bångstyriga barn som kanske inte är så lätta att bada!! Häftig va?!
  

     


Värddjur

HJÄLP!!! När vi var vid Stora sjöfallet så blev jag biten av något på kinden, knott tänkte jag och levde vidare. Nu har dock gått några dagar och på min kind växer något! Jag vill inte verka hypokondrisk och det var jag inte heller förens jag tänkte på dom där insekterna som vi såg på samemuseét som la ägg under huden på renarna. När jag utbrast de för Rickard så säger han - Ja men har du inte tänkt på de? Och nej inte fan har jag tänkt på de! Men det är väl inte mycket att göra än att vänta och hoppas de försvinner, än så länge så är det inget som kravlar runt under huden iaf : (


REN!

Närkontakt med naturen! Och jag som sörjde att vi lämnat Stora sjöfallet! Det behövde jag inte göra för imorse hade vi besök utanför husbilen av en REN!!!! Jag tappade hakan och blev åter helt salig! Han bara stod där och kollade på oss några meter från bilen, tyvärr var jag inte så snabb med kameran (det är jag aldrig när det gäller) men här är han, min ren!

(kortet är taget genom rutan och så Rickard och hans tröja fick vara med på ett hörn)


Lokala delikatesser

Igår kväll stannade vi utanför Arvidsjaur vid en sjö/tjärn. Men först stannade vi på den lokala icabutiken och kunde inte låta bli att köpa lite av de lokala delikatesserna (godiset visade sig dock vara gjort i Malmö, men, men).

Godiset smakade igenkännande av kemikalier och chipsen har vi inte smakat än : )


  


Jippie, mottagning!

Jag måste bara informera om att det var ren tur att jag lyckades uppdatera bloggen igår för mottagningen var typ noll! Nu är vi i Lycksele och äntligen har jag mottagning som kan kallas pålitlig! Tanken var att jag skulle lägga upp lite bilder igår men de gick som sagt inte, men här kommer superfina bilder från varndringen vid Stora sjöfallet!





 

 

 


Här igen

Vi har befunnit oss i total radioskugga… och nu ångrar jag att vi åkte därifrån…

Det var så jäkla vackert och jag blev helt salig! Ja, förresten, det var ju de där med lampan som lyste. Med hjälp av vår kärlek till skrotomobilen så slocknade den snart… Nejmen allså jag lovar, den slocknade… av någon anledning.

Hur som helst så har vi vandrat och kört på helt underbara platser, jag visste inte att Sverige kunde vara så vackert! Detta gav verkligen mersmak och som sagt, jag ångrar att vi åkte därifrån!!!


Sådär

Det går sådär för vårt lag…

Natten gick iofs rätt okej. Tredje gången gillt så hittade vi ett riktigt toppenställe, en badplats utanför Harads. Men nog var vi lite smårädda när vi hörde ljud utanför. Jag sa – Men vem kommer hit ut för o råna oss? Rickard säger – Gasa oss menar du, det är vad dom gör. Jag – Men vem skulle göra de? Rickard - Thailänska bärplockare!! Jag - Det är väl inte troligt, jag har lärt mig att Thaländare är snälla.

Men nu då… ja nu står vi i Jokkmokk och elen har lagt av och en varningslampa till motorn lyser… skrotomobilen får inte höga poäng just nu…


Pressar

Vi tar en uppdatring till såhär när vi nyss lämnat Skellefteå och Rickard pressar lilla skrotomobilen så hårt han kan mot Jokkmokk. Rickard har noterat en topphastigeht på 112 km/h, nytt personbästa. Det är närmare 3 timmar till Jokkmokk så vi ska nog stanna på vägen. Mamma sa dock att vi måste åka till en camping på grund av risken för vägpirater så... vi stannar längs vägen helt enkelt : )

Så här mysigt var det för övrigt på Coop i Skellefteå, Rickard skämdes när jag tog kort, men vadå, jag är ju turist och en sån här har vi inte hemma i Nyköping iaf

Sist men inte minst så kan jag bertätta att jag blivit med Rörstands Annika servis. ToppenTina köpte den åt mig nere i Göteborg, det ska bli jättespännande att få hem den!



Skrotomobilen

Kris nr 1

Biluthyraren ringer till min mobil på morgon och lämnar ett meddelande, han säger att han har dåliga nyheter och att den som hade husbilen innan har backat in i något så jag skulle ringa på en gång. Jag utrbrister - JAG VISSTE DET, FAN!!! Jag ringer upp och han berättar att cyckelstället har tryckts in genom väggen men att han ska fixa de. Jag frågar nervöst och halvt hysteriskt.. - så vi kan inte hyra den nu?! Han säger - Jo jag ska fixa de provisoriskt nu så ni kan få bilen! Jag blir överlycklig och pustar ut för stunden.

Kris nr 2

Vi kommer fram till den fina bilen och får rejälla instruktioner och hej va mycket det är att tänka på. Vi åker iväg och parkerar den andra bilen och då smyger sig kris nr 2 på. Rickard får allmän panik, vad har vi gett oss in på, detta är ju en skoromobil! Och visst är det det de. Men jag ler och tycker att de här ska nog bli bra. Rickard utbrister att noll till 100 med den här skrotomobilen kan man räkna med en allmenacka.

Nu är vi iaf på väg och de kommer nog bli bra tillslut....


Visst blir de norr

Det är en sak som jag inte berättat.... det är väl för att jag själv inte vågat tro på de... och det gör jag väl fortfarande inte heller, för inte förens vi har börjat rulla från Umeå vågar jag tro på de!

MEN VI SKA HYRA HUSBIL OCH GÖRA EN ROADTRIP I NORRLAND!!!

Det ska bli så spännande! Jag återkommer med uppdateringar, för visst finns de väl mottagning i norrland?

Några dagar

Nu är några dagar på Daltorp avklarade och bygget går framåt... långsamt... men framåt. Jag hann med liiite blåbärsplockning också och lite hundträning. Basse är inte helt tom bakom pannbenet : )

"Avklarade" som sagt... det är lite så det känns med semester. En massa saker som ska göras. Jag är så jäkla bra på att planera sönder dagar och är en obotlig tidsoptimist! O har jag inte planerat in något o försöker ta de lite lugnt så får jag ångest för allt jag måste göra, inte lätt!



Mål i livet

Den här listan skrev jag för ett tag sen när jag satt uppe i Östersund och kände att jag hade allmän åldersnoja, nu när vi har lite speciella semesterplaner så lägger jag ut denna, jag kan faktiskt redan bocka av några! : )

Mål i livet

Ta MC-kort (tillstånd fixat)
Åka tjejvasan (anmäld till 2011!!)
Köpa hund
Tävla i någon form av hundtävling
Fjällvandra
Åka till Auschwitch
Besöka ett barnhem (typ nästan iaf)
Klättra på klättervägg
Bergsklättra
Göra äventyrsbanan i Borås
Gå till sångpedagog
Sjunga i gospelkör
Lära mig fler språk
Gå på spåkkurs
Lära mig spela gitarr
Bli spinningtränare

Med mera, med mera!


Lilla mamma

Mycket har hänt idag...tyvärr inte bara roliga saker. Men, men Mamma var här ikväll iaf och vi gjorde fina kort som vi ska skicka ut till personer som visat sitt stöd i samband med att Morfar gick bort. Hon är så fin min lilla Mamma.


...

"Dagens misstag är morgondagens orsak"


HÄRLIGT!

Nu har jag det jäkligt bra!! Igår blev det en spontan utgång med Evelina och Elle och idag ligger jag lagom bakis i soffan och ska precis slå igång en film!! Är inte detta livet?!?!?! : ) Jag tycker det! Det är så skönt att bara ligga här och ta det lugnt. Jag äter potatissallad och kalkon direkt ur burken och ligger under täcket och myser!

Jag ska nog vara småbakis oftare så jag har ro i kroppen att bara ligga här ; ) Förresten har jag såna blåsor på fötterna så jag kan ändå inte gå speciellt långt, haha. Så kan det gå, eller så går det rätt ofta när man är ute med fina skor : )

Vild

Då har man kommit hem efter en vild grillbuffé på Öster Malma (vild=dödade djur från skogen). Det var supermysigt och till min glädje så kunde jag dricka ett glas rött till! Min kamp för att lära mig dricka rött går sannerligen framåt!

Dagen till ära så hade jag sett hur man gör en "donut bun" med hjälp av en strumpa på en blogg så jag gjorde ett försök och blev nöjd med resultatet. Nästa gång ska jag dock ha mer tid på mig så jag hinner tvätta håret och lägga ner lite mer tid på finjusteringar : ) Rickard tycker dock att min donut bun ser ut som en kapad röksvamp...


Bara i Östersund

Haha, när jag ändå håller på med mobilbilder så kan jag ju visa den här fina! Detta kan bara hända i Östersund! Allt i butik och en otroligt passande reklambild?!



Kalaspaus

Snart är det semester och tänk att sen ska jag inte tillbaka till Östersund och till skolan! Jag ska vara hemma till januari 2011!!! Helst sjukt!  Men jag saknar allt tjejerna där uppe.

Jag hittade den här bilden bland mina mobilbilder. Under sista kursen när vi slet som djur ; ) så hade Linda bakat en tårta eftersom Linn fyllde år! Det var en härlig paus i skolarbetet!!



Jävla natt!

Vilken jävla natt! Jag hade tänkt att frivilligt börja kl 8 men nej, det orkade jag inte. Därför känns det riktitg synd om Rickard som var tvungen att att lämna huset kl 6 imorse.

Det började ett sms sådär när vi båda hade somnat och blev helt förvirrade. Han frågade vem det var, jag svarade, jag gick på toa, jag kom tillbaka och han var skitsur och frågade igen vem det var, jag blev skitsur och sa att det har jag redan sagt! Haha, vi blev skitsura båda två men ingen kom ihåg vad som hänt för vi sov ju! Vi hade lixom inte vaknat fast vi pratade med varandra. Sen myste vi ner tillsammans när vi sagt förlåt för våra sömndruckna morranden.

Men! Inte var det slut där, jag har drömt såna jävla mardrömmar inatt, Rickard har fått väcka mig tre gånger för att jag legat och gnyt och halvt gråtit i sömnen. Jag drömde om kyrkan, om Gud, om spöken och vildvittror. Jag var typ "utvald" och hade krafter så jag kunde se spöken, lösa mysterier och se sannigen. Jag somnade igen efter att Rickard gått och då drömde jag om någon utanför Östersund som hade en massa kamphundar som slogs. Det var så jäkla obehagliget. Jag vet inte vad som jagat mig denna natt?!


Exponeringar

Idag blev det en långdag på jobbet. Tanken var att jag skulle jobba 10-16 sen blev det 8-17 och tillsist 8- 19. Så kan det bli ibland. Jag fick såklart ändå inte gjort allt jag borde ha gjort men va ska man göra?! Det blir aldrig som man tänkt sig!

Men jag och Emelie fick lite gjort på sidenavdelningen så det känns kul! Vi bestämde oss för att det är höst nu så det blev en exponering med riktigt hösttema och en med... ja... låt oss kalla det porrtema.. typ. Haha, nejdå, det blev jättefint iaf!

Mys med frukt

Myssöndag är det idag, så efter en jobbhelg ser jag nu fram emot den sista jobbveckan innan semestern! Kvällen till ära blev det fruksallad och så blev det en av mina snordyra chokladkakor. Jag sa till Rickard att han måste äta lååångsamt och njuuuuuuta, haha.



RSS 2.0