Shopping!

Efter en rätt tuff busstur igår så kom jag iaf fram till Göteborg. Det känns jättebra och idag var jag och Tina och shoppade lite på min favobutik CHANGE! Nu har jag uppdaterat garderoben med helt andra saker än jag brukar ha. För min del är de bara svarta enkla grejer som gäller men det kan väl vara lite kul med annat ibland. Så alla känsliga läsare får titta bort för jag kunde inte låta bli att lägga upp bilder på mina nya underkläder. Som tur för alla inblandade så har jag iaf inte på mig dom på bilden ; P Förresten var det en riktigt bra erbjudande, köp 2 så får du den billigaste på köpet! Helt sjukt billigt! Så total 730 kr för allt!! Tro mig, det är riktigt bra för att vara jag och behåar!

Saba verkar gilla dom iaf!


Skumpa

Idag ska det skumpas buss ner till Göteborg. Jag har allt en liten klump i magen, jag tycker ju alltid att resor är lite småläskiga. Men det ska bli toppenkul verkligen! Hoppas för guds skull bara att det är el på bussen, vore bra för mitt pluggande!! VERKLIGEN BRA! Vi får se om jag har krafterna med mig.... ja, det var ju det där... med mig och krafterna, vet inte riktigt vad som flugit i mig. Idag har jag iaf ett superfint halsband som jag köpt på secondhand i Östersund!


Mörker

Sagt till en muttrande flickvän i soffan...

"Vad gör du mitt hjärtas solnedgång, mitt lilla mörker?"


Lever

Jag äter, sover, existerar, LEVER c-uppsats! Ögonlocken hinner bara öppnas så är tankarna igång. Hua, men det går framåt och jag har kommit fram till en gyllene medelväg mellan handledarens och mina åsikter.

Igår var vi på Daltorp, fy tusan va mysigt. Var med ute och matade fåren och lammen, hade dock mina vanliga kläder så jag vågade inte våldsmysa på så nära håll, luktade dock får ändå när jag kom hem.








Bunker

Godmorgon 08.15 tyckte jag kropp att det var dags att gå upp så nu kan jag ägna någon timme åt engelska artiklar innan det blir myyyyyysfrukost. Sen hoppas jag på lite mer plugg innnan vi ska på kalas ute på Daltorp. Jag är hur som helst rätt stolt över mig själv, jobbar på som en riktig iller (om dom nu jobbar flitigt) och tänker faktiskt göra som min handledare säger och satsa på 10 artiklar! Idag och ikväll ser jag alltså fram emot ännu mer plugg i min bunker...

Keep on walking

Lunch

Var effektiv på morgonen och fick lite gjort, sen blev det lunch på stan med Matilda. Jag tog henne till ställen hon aldrig/nästan aldrig besöker -secondhand och kyrkan. Hon tog mig till en plats som jag sällan gästar -systembolaget...

Nu är det fredag kväll och jag sitter i min bunker (styrelserummet i källaren) men vad ska man göra? Man får skylla sig själv och ingen annan. Muttrar lite över min överentusiastiska handledare. Visserligen är det en komplimang... men det känns som om han skriver om någon annan... suck och snyft.

"Det märks att du är ambitiös och kan skriva bra. Ser fram emot att få ta del av ditt arbete!"

Han skulle bara veta! Nu vill jag ju inte göra honom besviken... Gör vad jag kan och kastar mig ut, de får bära eller brista. Men först ska det pluggas, så gott det går...

Kalas

Igår var jag hos Mamma för hon fyllde år. O vilket kalas sen, oj,oj. Men roligaste av allt var att Rickard kom hem vid lunchtid för att lämna bilen, men han kom hem i vanliga kläder och då frågade jag, om han hade kommit hem för dagen, och det hade han så det blev kalas för honom också. Va glad jag  blev! Vilken kille! Men... han ångrade sig nog lite. Vilket kalas som sagt, massor av barn, skrik och stoj. Jag och Emeli var shockade och korsade benen för många år framöver, haha!

Det bjöds på våfflor också, men de gick sådär, Mamma blandade smeten fel så det var allmänt kaos och barn som skrek och åt allt dom kom åt i köket. Hur som helst så tog jag över och gömde mig i köket medan det kladdades våfflor, sylt och grädde över resten av huset.



Idag känner jag mig på något sätt lite hoppfull, hur det är möjligt har jag ingen aning men jag hoppas det avspeglar sig på min dag. Jag har så mycket att se fram emot, så ja... (säger inget mer)

Styrka

Ja de här får man väl för sina synders skull... uppsatsen går minst sagt... sådär...

Men jag har mycket annat att se fram emot, de blir Göteborg på måndag, Polen den 6/4 och Karlstad den 10/4. Det känns bra iaf!

Men, det var ju det här med uppsatsen... man ska inte missbruka herrens namn, men!

GUD GIV MIG STYRKA I STUNDER DÅ JAG ÄR SVAG!


...

Man gör klokt i att inte vänta på den stora och klara inspirationen. Man ska hellre sätta sig vid skrivbordet  och ”bli sittande där tills man tröttnar på inaktiviteten så att den olusten blir starkare än olusten att stätta igång med skrivandet”

Pål Repstad, 1999, Närhet och distans


Ett försök

En sak vill jag bara skriva, igår kom jag och Tina fram till en sak. Att jag måste komma bort för att få lite mer pluggro. Så nu ska jag gå ner i källaren och sitta i styrelserummet o plugga. Hoppas, hoppas, och jag BER att det ska hjälpa!

Tandläkaren

Då har man startat morgonen med ett besök hos tandläkaren. Det gick jättebra så jag är glad. Men jag var ju tvungen att fråga honom en sak. Det här med tandläkarskräck. Varför är människor så rädda för tandläkaren? Då berättade han att förr var tandläkarvården rätt så hårdhänt så många hade dåliga erfarenheter. Idag är dock tandvården helt annan men det finns fortfarande endel som har dåliga erfarenheter men framförallt så är det en intalad rädsla. Han berättade t.ex. om föräldrar som sitter helt livrädda med sina barn hos tandläkaren och ska försöka förmedla att tandläkaren inte är farligt... det går oftast sådär. Så idag är tandläkarenskräcken framförallt baserad på föräldrars projicering av skräcken på sina barn.

Nu ska jag vidare.... till resten av denna dag....

Eftersök

Ja mitt i söndagsmyset så ringer mobilen och det blir full fart här hemma. Rickard blir inkallad till eftersök på en gammal förirrad pensionär så det är bara att dra på sig uniformen och dra. Men jag vill ju också följa med! Fy så spännande! Men... det är snorhalt ute så jag är riktigt orolig. Hoppas, hoppas inget händer. Men är det någon som kör motorcykel riktigt bra så är det Rickard Men jag hoppas dom hittar gamlingen snabbt och att han och alla andra är välbehållna. Det är kallt ute så dom måste hitta honom!! Kör försiktigt allihopa, önskar jag kunde hjälpa till.

 

Härlig morgon!

Vilken härlig morgon, återigen. Kolla in frukosten, kan man bli annat än glad! Färskpressad jucie av äpple blodapelsin och vanlig apelsin, smoothie på banan, hallon och blåbär, hembakat bröd, en med ägg och en med skinka keso och "nyskördad" krasse.



Sen kunde jag inte låta bli utan gick ut och lekte Ida i Lönneberga och förökte få våren att komma hit lite snabbare... eller nja... det ser helt enkelt förjäkligt ut här ute och jag vet hur tjurskallarna i huset sliter i sitt hår för att det ser ut som det gör! Ja, ja hur som helst så tycker jag det är väldigt kul att vara ute och dona så jag har skottat massor av snö, flyttat cyklar och lyckats gräva fram en av krukorna som killen med traktorn har massakerat och slängt i stora snöhögar som inte lär försvinna förens till midsommar : (


Tack

Nu är jag stolt över mig själv. Efter en jättemysig tjejkväll med Sandra och Amanda framför Ronja Rövardotter så satte jag mig vid datorn och transkriberade min intervju! Jag måste säga att jag är så grymt imponerad av dessa människor! Dom har så mycket att ge och det är verkligen dom som ger mitt arbete värde! Det är dom som gör arbetet värt att läsa! och det är för dom som jag borde lägga i den högsta växeln jag någonsin har!!!!!!

Tusen tack för alla underbara kommentarer, de kommer bli betydelsefulla citat i mitt arbete!!!!


Tanter i trafiken

Igår var jag och Rickard med om många obehagligheter. Jag vill inte erkänna det men... tanter i trafiken är fanimej inte alltid så bra! På den lilla turen från Gumsbacken och hem såg vi 4 helgalna kärringar! En körde t.ex. på ett helplatt däck och bara tokkörde ut för en parkering och vidare, fälgskyddet for all världens väg... kändes det inge annorlunda i bilen tror ni? Sen var det en tant som stod stilla med bilen på en jättesmal väg ungefär 2 m framför en fika som man kunde åka upp på. Sen hade vi en som blinkade att hon skulle köra ut i en rondell men åkte in, farligt värre!! Ja, vad ska man ta sig till? Rickard sa med bestämd röst att det är därför han vill att jag ska köra mycket bil, för han säger att jag inte får bli en sån där tant!

Förresten så har jag ju glömt att skriva om den tant som jag mötte på cykel igår morse! Hon var så jäkla gammal!! Helt otroligt, en liten grå tant på en jättecykel ute i det här väglaget! Helt otroligt! Vad ska man göra med dessa gamlingar?!



Funwalk

Morgonen har börjat riktigt bra. Var iväg och tränade och gick på passen funwalk och easyslow. Dom har lite roliga namn på sina pass på det där stället men funwalk är iaf  att man tränar på en crosstrainer i grupp. Så jäkla underbart! Har saknat den träningen, jag tror dom är en av dom få, eller dom enda som har den träningsformen i Sverige. Sen var det easyslow som är en träningsform inspirerad av thai chi och man tränar balans, styrka, hållning och rörlighet. Och man står på en spikmatta hela tiden! Jättehäftigt och kul! Det var så himla härligt att få ladda upp med lite ny energi, jag ska försöka vara bättre på att träna framöver.



  

Men nu är det full ös, medvetslös, jag vill till Göteborg!!!!


Mardrömmar

En helt vidrig morgon och natt!! Har drömt så jäkla mycket mardrömmar så jag känner mig helt slut och... ledsen. Vill bara dra täcket över huvudet idag men, det blir de ju inget med. Jäkla uppsats....

Garn

Mitt i allt elände här hemma så är jag väldigt glad över att ha prioriterat bort 6 par skor så jag får plats med mitt nya intresse stickning! I denna lilla lya finns inte plats nog.... Men visst blev det fint, nu ska mamma lära mig sticka sockor och sen är jag på G!!!


Ännu

Ännu en morgon i skidspåret men risken är att blir den sista. Spåren är riktigt dåliga och det är massor med barr, smågrenar och sånt. Men vi får se, vore ju bra om man åkte så mycket som man bara kan.

Igår ringde Tina, hon vill att jag ska komma ner nästa helg, och det vill jag ju!! Såååå mycket!!! Men råmanuset ska in den måndagen efter, så det känns inte helt lyckat. Fan att de skulle passa för henne just den helgen... men vi får vi se... som en viss handledare en gång sa.... "man ska tro på mirakel" Haha, nu fick jag le lite iaf.

Tjing

Småkusiner

Dagen har jag spenderat med morbror, Alexandra och småkusinerna, jättemysigt!Frida har blivit en riktigt busunge som vet vad hon vill och lilla Alva är så jäkla fin med hennes blå ögon och långa ögonfransar! Vilka guldklimpar. Visserligen är jag helt slut efter en heldag men... jag är ju inte van vid sånt här, jag gör ju ingenting om dagarna... och så klagar jag över min uppsats emellanåt...

Ja, ja. Nu till något jag har sagt flera gånger och kommer säga igen, jag måste åka dit och hälsa på dom! Men, om inte Mohammed kan komma till berget, får berget komma till Mohammed, eller vad säger man? Haha, det var som sagt kul att dom kom och hälsade på mig idag!


Daltorp

Underbara Daltorp












Jippie!

Visst vann hon hela skiten!!! Jag, Mormor och Emeli skrek högt i soffan. Tack för en trevlig kväll!


Härlig dag

En riktigt härlig dag! Började med en tur i skidspåret... det var kanske inte toppenkul, blev omkörd av två gubbar som bara for förbi medans jag stakade mig svettig. Jag har tänkt på en sak, egentligen tycker jag inte om att göra saker som jag inte är bra på. Men... Rickard försökte uppmuntra mig med att säga att dom där gubbarna kanske har åkt skidor i 30 år. Så ja, mina fyra gånger är väl svåra att matcha med det... om dom nu åkt så länge... kanske är dom bara naturliga talanger.... Ja, ja ingen vurpa iaf och tog mig runt på rekortid! Jippie! Gick dock ner för två backar....

Jag tog lite bilder också med mobilkameran men jag vetetusan hur jag ska få in dom i datorn....

Efter det bar det av till Daltop. Jag tog massor med fina bilder men dom lägger jag upp imorn.



POLEN!!!!

Nu finns det inte mycket som kan hindra mig!!! JAG SKA TILL POLEN!!!!! AHHHHH!!!!! Jag är så jäkla glad! Jag ska få följa med Rickards syster Saras klass till Polen och allt vad det innebär.... Men det ska bli så spännande! Och så ska jag få följa med en klass också, vilken grej! Jag har haft kontakt med en socionom som har hand om denna resa så jag ska vara med på informationsmötet som är om två veckor och sen, sen bär det av! Nu har jag något att kryssa av från listan av saker som jag vill göra i mitt liv! (fast jag har inte åkt än... man vet ju aldrig vad som kan hända)


Hua... men något jag vill ha sett i mitt liv....


?

Hua drömde så knepigt inatt. Igår innan vi somnade så insåg jag att den här staden är alldeles för liten! Jag vågar inte riktigt skriva vad det handlade om men... Tina sa det igår... alla skaffar barn.... fast just nu känns de iaf inte som att alla skaffar barn i min värld men ändå... jag konstaterade för några dagar sen att jag tappat tron på mänskligheten och Rickard sa att det har han gjort det för längesen.

Hur som helst så drömde jag att jag letade upp Rickards rika vänners fina hus inatt. Dom som ska få barn nu och var alltså inte hemma så bröt jag mig in i deras hus, det var superfint och det brann i öppna spisen, det var väl någon som anvarade för det så det skulle vara varmt och mysigt när dom kom hem. Hur som helst så blev jag påkommen så jag fick låtsas att jag var så snäll och söt som var där och städade innan dom skulle komma hem, haha helt sjukt!

Fan tänk om jag kunde skriva vad jag tänker nu... men de vågar jag inte...



Träd

Eftersom det fortfarande är liiiiite vinter så måste jag ju lägga upp dom här bilderna som jag tog på i Borås när vi var där efter nyår. Superfint!








Färdkost

Jag har ju totalt glömt  bort att lägga upp bilderna sen hemresan från Östersund. Om man vill äta bullar som är lite halvfrysta så får man vara lite kreativ, det doftade gott av nybakta bullar i bilen!



 

Går sådär...

Godmorgon, har inte skrivit på några dagar. I söndags var jag ute i skidspåret igen men... de gick sådär. 3 vurpor och så tog jag av mig skidorna och gick ner för en backe....  Sen upptäckte jag att jag gled fan så mycket bättre bakåt en framåt... tusan... jag har tydligen misslyckats med min valla.... det ser alltså inte helt ljust ut för min skidkarriär. Igår var det ju jättevarmt också! Inte bra de heller, och fåglarna sjöng så högt att jag bad dom hålla kä**en, för jag vill ha någon vår, jag har ju inte brytit ett enda ben i kroppen än!!

Ja, ja nog om det... idag SKA jag komma någonvart med denna uppsats... sen ska mamma och jag på öppenhand ikväll, det blir min belöning för dagen arbete!

Hmm

Sagt i soffan...

Just nu är du obehagligt trevlig att leva med... och det irriterar mig.


Bra dag!

Då var man hemma igen efter en skidtur, det kändes lite bättre idag och bara en vurpa : ) Jag hoppas på att inte få allt för mycket träningvärk för jag måste ju ut snart igen!! Hur som helst har jag räknat ut att mina 2 turer hittills har kostat 1150 kr/st. Haha, ska bli spännande och se vad de slutar på denna säsong.

Härlig start på morgonen, tänk om livet kunde vara såhär! Sen ska jag till Blomsterlandet idag och jobba, kul! En heldag blir det. Sen kommer Ange och Elle ikväll och då blir det hemmabio med jucie från min fina juciemaskin : )

Ha en bra dag!

Mormor och Morfar

Det här borde jag ha skrivit för längesen! Min fina mormor och morfar är så jäkla tappra. Jag beundrar dom så enormt. Dom båda har varit sjuka under en tid, speciellt morfar, han har varit dålig jättelänge! Men tro inte att dom blir gamla och bittra för de, nej, nej. Det är helt otroligt! Jag jag inte säga det tillräckligt många gånger, jag beundrar dom så enormt!! Jag önskar att jag hade lite av den kämparglöden, speciellt mormors kämparglöd, vilken järntant hon är. Hon är en speciell mormor, full av energi och lever livet fullt ut. Hon är inte som alla andra, så är det bara!

Nu är jag hemma och finns till hands för mormor, för så ska de ju vara. Tänk hur många år mormor och morfar tagit hand om mig, nu är det dags att ge tillbaka  



Pojkar som leker

Så här ser det ut när pojkar är ute och leker.... tur att vi bara har sån här vinter i Nyköping typ aldrig... ; )


Vilken dag

Dagen började underbart, kl 7 var jag ute i skidspåret... 3 vurpor och ja... jag flög inte direkt fram i spåret sådär som dom gör på tv. Men va tusan, det gick ju rätt bra. Snygg var jag också! Shoppade lite igår och helt otroligt nog så passade allt perfekt! Så nu har jag en riktigt snygg outfit. Men det var ju tur att jag inte mötte någon i spåret, för trots min proffsiga outfit så... åkte jag lika proffesionellt som en säck potatis. Haha.

Sen kom jag hem och hade fått ett mejl från min handledare som var nöjd med det jag skrivit och jag svävade på moln en liten stund.... men.... sen gick det utför....

Handledaren ringde lite senare och ja... drog undan mattan under fötterna på mig. Han är så överambitiös och hojtar om en massa professorer som han tycker att jag ska kontakta men jag vill bara skrika att jag gör inte de här för att jag tycker det är kul utan för att jag måste, JAG VILL EGENTLIGEN INTE!!!

Men, men trots allt elände så vill jag tacka gud för jag har fått två riktigt bra besked ikväll. För ni ska bara vet hur många gånger jag sagt - gud giv mig styrka i stundet då jag är svag. Det har gett resultat!!!

Förresten så måste jag försöka ta kort på mig själv och min fina skidoutfit! Men jag har insett att billigt inte alltid är bra... min ena stav är redan paj... men, men jag får skylla på att jag körde så hårt ; )

Spännande

Ja tack till dom fem som vågade ge sig till känna.... men va spännande att fundera över vilka dom andra är som inte vågar ange sig själva ; )

Vilka är ni?

Jag är så nyfiken på vilka ni är... vilka ni är som är inne och läser mig blogg... så kan ni inte vara snälla mot mig och bara denna dag skriva en liten kommentar så jag får en liten hint ; )

Känslokast

Idag är det full fart med c-uppsatsen och jag har hunnit vara tokarg och jätteglad!! Först kom en traktor och har antagligen demolerat min krukor här utanför. Dom har legat under massor av snö och nu är ALLT bara borta!! Sorg i mitt hjärta...

Men sen blev jag jätteglad för jag har förmodligen en till person klar för intervju till min uppsats!! Det satte lite press på mig också för intervjun måste ske på söndag i så fall. HERREGUD!!! Men vem vet, hoppas det löser sig. Kämpa, kämpa, hoppas, hoppas, plugga, plugga!!

Sen ringde dom från jobbet och vill att jag ska jobba på fredag och jag sa ja såklart! Haha, hur ska detta gå?! Fröken tidsoptimist är jag!

RSS 2.0