Bilfärd

Nu har vi anlänt till Göteborg.. eller nej det gjorde vi igår efter en mycket härlig bilresa. Fastsatt i en bil kunde man inte göra annat än att ta det lungt så jag hann komma en bit med min stickning! Härligt!



När vi väl kom fram var det dags att hitta något att äta... och är man en utav dom som "vågar vägra mc´donalds så... ja då hamnar man ju Johanssons krog. Helt okej mat, fast ja... allt stämde inte riktigt... på något vis...


Ljus i allas hus

Det har ju skapats en hel del sen jag kom hem... hualien... ingen rast och ingen ro. Men kul är det ju! Så otroligt avslappnade. Här är ett liter urval av julens kollektion... haha.

       
 


Julklapp

På juldagen var vi hos mor och jag fick världens finaste filt!! Tack min underbara mamma!! Hos mamma var ju mina småkusiner också! Fy så mysigt att få hålla lite! Vill verkligen träffa dom mer! Men det är inte så lätt, fullt upp och plugg i Östersund... men ja, kanske har lite tid över till deras student...

Hur som helst, här är den fina filten!! Nu längtar jag tills jag får krypa upp i soffan och bara myyyysa! (tid för det planeras till nästa vecka...) Hon har sytt dit fleece på baksidan så den är riktigt varm och mysig. Hon är bra duktigt på att skapa!






Julafton

Jag har varit dålig på att uppdatera sen jag kom hem men nu ska det laddas upp bilder för glatta livet! Julafton var ju på Daltorp och jag fick träffa 2 helt undebara varelser!! Så nu kommer det bilder vill jag lova!!

Denna lilla flicka kom till Daltop en kall vinterdag och var mager och frusen. Dom har tagit hand om henne sen dess och nu mår hon bättre och är världens mysigaste katt!!! Men det är lite fullt där ute så nu söker hon ett nytt hem och i mitt hjärta önskar och hoppas jag att Mamma vill ta hand om henne....  Förresten kom Rickard på namnet Betty åt henne och jag tycker det passar perfekt!!



Gosig som sagt!! Kräver uppmärksamhet kan man säga!



Och Basse! En liten klump av kärlek!





Kramas lite på nära håll såklart!!


Barndisskusion

Idag fastnade vi i diskussionen om barn...

"Den dagen kommer du att förstå, du kommer bli så uppfylld av känslan av ditt barn"

Jadu... visst säger jag. Visst är det så! Men! Hur kan det komma sig att vissa föräldrar ändå överger sina barn eller försummar dom? Har dom missat den där känslan av att vara uppfyllda av sina barn?

Jag är livrädd!


Vilken dag!

Oj oj dagarna har bara försvunnit sen jag kom hem. Tågresan gick faktiskt helt otroligt bra, skönt! Sen var det lite svårt att vänja sig vid att det ser ut som i Östersund här... fast det är hemma... Det är så mycket snö att jag tappar hakan! Men jag är så glad att alla får uppleva det jag har fått uppleva i norr! Det är så vackert!!

Imorse var jag igång vid 6 tiden för att hinna med allt... men framförallt för att jag behövde bilen och var då tvungen att skjutsa Rickard till firman. Men, men idag var jag på julfrukost på jobbet. Supermysigt! Och julklapp fick jag också. En juciepress och den var säkert svindyr!! Det är en sån där elektrisk sak. Undrar hur det kom sig att jag fick en? Alltså, ja alla fick en julklapp men jag? Jag är ju tjänstledig. Men lika glad är jag för de!!! Sen fick jag en hel låda med ljus som Helen sparat åt mig! Och sen fick jag lite stumpar av Karin också och en liten skål med julskumsfudge som hon gjort!! Jag blir så rörd och tacksam! Tack, tack för att ni tänker på mig, det betyder så otroligt mycket!

Ikväll har vi varit hos Sandra, Daniel, Amanda och Alexander. Amanda fyllde fem så det var lite kalas. Vi hade en jättetrevlig kväll, blev kvar till sent och bara satt och pratade, väldigt uppskattat!!

Den sista

Då var det sista dagen i norr. Imorn bär det av. Det kommer bli en riktigt tuff dag men sen är jag hemma. Jag börjar kl 08.15 o innan dess ska jag släpa mig till skolan med all min packning. Men ja... de ska väl gå bra. Sen är det skola fram till kl 16.00 och sen går tåget 17.10.

Idag har det varit en knepig dag. Missade mitt BodyBalance pass för dom hade flyttat fram det en halvtimme, det kändes inge bra.  Ville ju avsluta tiden här uppe med mitt favvopass. Men, men sen var det middag... Haha, det gick sådär. Det blev lite av allt möjligt för jag hade inget som gick ihop sig. Det blev 1 macka med keso och kalkon, en macka med leverpastej, te, kräm utan mjölk och 2 par pankakor. Men det gick ju ner det också.

Inatt blir det nog inte mycket sova för jag är ju så nervös och töntig.

Förresten har jag blåmärken mellan knäna efter galggången, haha. Men det var det värt.

Men tjing så länge!

JIPPIE!!!

Nu är det bokat! Det blir Göteborg och Tina på nyår, sen en sväng till banproduktionsstaden Borås för att besöka alla barn och magar som bara växer och pluppar ut nya kusinbarn mest hela tiden. Och så klart! Favorithotellet!!!



Det var så längesen!!! Min lilla Tina!


Tävlingsanda

Igår var det julbord! Det var riktigt kul och det blev RIKTIGT sent. Promenderade hem vid kvart i 2 och det var bara - 8 C så en 40 min promenad gick prima. Lite kallt där mot slutet men jag tinade upp när jag kom fram.

Det var riktigt mumsigt med julmat och så blev det lekar också! Och jag är ju... något av en dålig tävlingsmänniska men... ja... hur som helst. Det började dåligt för då skulle man använda huvudet och lista ut var filmcitat och låttexter kom ifrån. Men sen!! Då blev det lite fysiskt! Min puls gick i 180, Johanna vann sin gren, blindbockspromenad!! Jippie!! Sen var det Bitas tur, dags att spotta gelekrokodiler, hon var typ livrädd för mig, men hon vann!! Karolines gren var att plocka, typ majs från en tallrik till en annan med klädnypa. och vilken pingla! Hon tog hem det!!! Sen... spänningen är olidlig, sista grenen, min tur, laget förklarar att jag måste slå Linn för då tar vi hem det här! Pulsen slår såååå hårt! Min gren är galgemellanknänarejs, taktiskt som jag är ser jag till att starta sist, och jag, jag krossade motståndet MOHAHAHA! På tiden 40 sekunder gick jag i mål och lyckan var total! Jag så absolut inte klok ut och jag gissar att det finns bildbevis på detta! Hua....


Sen gick luften ur mig lite men jag blev som sagt kvar riktigt sent. Nu ligger jag och myser i sängen, det är en sån dag idag.

Men tack alla flickor för en jättetrevlig kväll!

Vinterklädd  och hemvandrande i natten


Ljus och fint

Åhh vad jag längtar hem! Imorn åker Matilda och jag är bra sotis. Det känns lite tufft med skolan och sen vet jag ju inte om jag klarat förra kusten. Men nog om det, när jag kommer hem ska det bli tomteverkstad i 180!! Ljustillverkning för allt vad jag är värd! Hittade lite bilder på datorn på ljus som jag gjort.

 Detta är en fin improviserad present till Rickards gammelmorfar. Är det inte otroligt vad man kan hitta hemma och vips! Värsta bra presenten....(jag tror inte han läser denna blogg så jag behöver nog inte oroa mig)




Dessa ljus hamnade hos Morbror och Alexandra om jag inte minns helt fel. Undrar hur det gick att elda dom? Det är nämligen vissa problem med mina ljus, de är helt opålitliga. Vissa rinner som tusan och andra funkar skitbra, jag har inte funnit något samband med vilka faktorer som spelar in i kvaliten....

Önskar att jag kunde vara hemma nu och göra ljus tills fingrarna glöder, det vore skönt för mitt arma sinne.... juliga ljus som lukar gott! Men snart så är jag hemma!!!!


Jag?

För några dagar sen beskrev en person mig som en glädjespridare och livsnjutare. Det värmde i mitt hjärta, det värmer faktiskt hela tiden!




På golvet

Idag var den sista övningen med kören innan jul, på torsdag har vi det sista uppträdandet. Idag fick vi prova att ligga på golvet att sjunga, det var både smutsigt och ursvårt och inte hittade jag någe magstöd för de. Men, men.

Ja, ja nu ska jag återgå till Bridget Jones och Matilda.

Tjing

Drömmar

Fy fan vilken natt, mardrömmar och sömnlöshet. Mardrömmar är väl inget konstigt för mig, men att inte kunna sova! Undrar va det berodde på? Trodde att jag skulle störa Matilda som tusan hela natten för att jag låg och vände och vred på mig och drömde så mycket men som tur inte.

Det var en massa läskiga drömmar med personer och platser från långt tillbaka i tiden. Som vanligt speglades drömmarna av panik och hjälplöshet. Ingen förstår och jag kan inget göra, det bara kokar inombords och jag gråter hejdlöst (i drömmarna alltså).

Morgonen avslutades dock men den dröm som är min dröm i verkligheten också. Tänk om det kunde få bli så.... Haha, fast det kan nog aldrig bli så bra som i drömmarna.

Idag börjar jag klar 13.15 såååå skönt. Idag snöar det också, nen stormen är borta, idag singlar snöflingorna ner så fint så!

Tjing

Bilder hos syster

Men gud, mitt i snöstormen så hittade jag dom här bilderna på datorn och inser att jag glömt att lägga upp dom! Dom här bilderrna tog jag hos min syster när jag var där.... för jättelängesen! Då var det fint och höstigt.

Härliga höst! (var det i oktober iaf)




        

      


Ärlighet

Fär några dagar sen berättade en kompis för mig att ärlighet var viktigt för henne. Det var något hon ville bli bättre på och hon ville vara ärlig mot sina vänner....

För mig kom det lite som en chock, för mig betyder ärlighet och uppriktighet... bara dåliga saker. För mig personligen alltså! Jag tyckte däremot att det var helt underbart att höra henne säga att det var en viktig egenskap som hon ville ha och ville bli bättre på.

Själv är jag livrädd för de! Men... om jag ser det utifrån så... har jag insett att det inte alltid är befogat. Ärlighet kan vara jobbigt för andra, kanske för att man ibland är rakt på sak och kommer lite för nära... på något vis. Man ska självklart välja sina ord!! Det är något jag vet, allt för väl, även om jag kanske inte blir så mycket bättre på de. Men jag måste också få uttrycka mig, jag vill inte såra andra människor, dom som känner mig vet det! Men gör sanningen ont för att den är elak eller för att den är sann? Det är ju faktiskt en lite spännande tanke.




Snöstorm

Idag är väl ingen toppendag... det tog typ 40 min att gå hem i snöstorm. Nu har jag äntligen fått min snö... men jag är inte helt nöjd... det stormade in småspik i ögonen när jag pulsade och halkade runt i snön.

Men nu är jag hemma i värmen igen, härligt, härligt!

Idag har vi börjat en ny kurs, barn och familj. Vi såg en film idag om våld i hemmet och jag mådde fan illa. Tänk så många böcker och så mycket man har sett på tv men ändå mådde jag så illa av filmen.

Nu sitter jag här inne i värmen och det riktigt stormar där utanför och det är faktiskt lite småmysigt. Men stackars Matilda är i skolan så hon ska snart ut och pulsa i detta elände... hua.

Tjing så länge


Godmorgon

Godmorgon! Idag lyser solen in genom fönstret för en gångs skull!! Idag var jag ju bra sugen på att ligga i sängen typ hela dagen men.... det kliar lite i fötterna. Funderar på en promenad till köpcentret Lillänge, vill hitta garn och skor. Men vi får se... lite mys i sängen kan jag väl få ha först. 

Igår var vi ute och sjöng igen med kören. Det lät väl sådär men vi sjunger ju för att det är roligt, inte för att det låter bra ; P

Ikväll kommer Matilda, dags att bli lite sambo igen. 

Tjing så länge.... förresten är det ju Lucia idag, men de struntar jag lite i. Tjejerna ska kolla på Lucia i Storkyrkan men jag ska ju gå på mitt favvopass kl 5 och det vill jag inte missa för allt i världen!! Älskar mitt BodyBalance!!

Luciamorgon

Nu lite köruppdatering. I tisdags var vi i Storkyrkan och övade. Det var jättekul och vilken härligt akustik!! I går hade vi första framträdandet på soppan på Oscars och det var skitkul!! Fast vi inte var väl inte helt förberedda men de gick bra ändå... fast de skulle nog ha gått bättre med lite mindre alkohol i en av studenterna.

I morse ringde klockan 05.45 för att kören skulle uppträda på luciamorgonenför. Jag skulle vara i skolan 06.30, tiden gick dock inte ihop sig men jag kom fram iaf och fick stå längst fram eftersom jag kom sist av alla! Men det gick bra ändå. Det var en helmysig morgon med glögg, pepparkaka, lussebulle, julstut och så gav jag mig på gröt också.... men nej det har jag inte lärt mig att äta.... än.

Tack Linda som tog kort åt mig!! (Inte tack till kameran som var dyr men ändå inte kan ta bra bilder inomhus när de är lite mörkt) Efter oss kom ett sött litet Luciatåg.



Här har vi kören, snygga miner man gör när man sjunger ; P

   
    


Dec. 9, 2009

Åhhhhh GUUUUUUD! Jag hade skrivit ett jättelångt blogginlägg och så förstör den här dumma bloggsidan allt!! Är det konstigt att man är arg? För jag är nämligen rätt arg idag också, och jag skyller på sprutan, lite grann....

Men jag är stolt över mig själv som var så duktig när jag tog sprutan. Jag som har varit så otroligt oresonerbar när det gällt sprutor. Jag har varit en sån som hysteriskt rest mig upp och försökt gå ut när någon vill sticka en nål i mig. Men eftersom jag har varit tvungen att ta så många sprutor och blodprov på sistone och träffat så många underbara människor som stuckit mig så är jag på god väg mot botning. Jag har verkligen varit helt hysterisk och gråtande och försökt smita när nålen närmat sig. Det är konstigt när kroppen inte lyder, när inget i kroppen verkar funka som det ska. Men nu funderar jag på att bli blodgivare för att hålla sprutandet igång. För det måste man nog göra så att inte oron och rädslan ska komma tillbaka. Men blodprov är det som jag är ABSOLUT räddas för så egentligen förstår jag inte varför jag vill göra detta mot mig själv?! Fast vi får väl se, jag har ju inte gjort det än.... mycket snack och lite verkstad kanske ; )



För övrigt så var stackars Rickard tvungen att lösa in ett presentkort för mig på Carisma hudvårdsklinik och han spenderade 40 min där inne eftersom dom inte hade det jag ville ha. Det slutade med att han köpte en dagkräm och ett serum som totalt kostade 1105 kr Helst sjukt. Haha. Men så kan de gå. Någon som undrar var våra pengar tar vägen? På många konstiga ställen!

 


ARG!

Idag är jag arg, arg på mycket! Jag har tagit svinissprutan idag, det kanske beror på de.

Jag blir så less, verkligen jag blir de! Suck, suck. Ibland kanske det är bäst att.... eller nej, ibland kanske det är bäst att andra.....!!!



Nog om det, nej inte nog om det. Orkar inte skriva om bra saker idag, undrar om jag fått en jävla snetändning av den här jävla sprutan?!?!?!


Julmarknad

I söndags åkte mamma hem som sagt. Vi har haft en jättetrevlig helg! Det var faktiskt lite jobbigt när hon åkte i söndags. Men snart är det ju jul så då kommer jag hem!!!! I lördags var vi på Jamtlis julmarknad och det var jättemysigt. Renar, pynt, hantverk, godsaker och massor av annat men snö var det dåligt med, men vad gjorde det när jag fick vara med min mamma!

  
   

         

  


Tentan....

Nu har mamma åkt hem, sorgligt, vi har haft det jättebra!

Men det skiver jag mer om sen för nu är jag arg.... jag vet att jag inte vill skriva om tenta och plugg o sånt men i fredags så skrev jag ju missbrukstentan. Det kändes väl okej, enligt min högst osäkerställda beräkningar så låg jag på ca 103 poäng och godkänt var 100. Men ju mer jag tänker på de, ju mer fel kommer jag på att jag gjort. Jag börjar med och mer önska att jag har kuggat för jag vill inte ha ett dåligt betyg!! Jag har inte mått bra den senaste tiden och visst jag är dålig på att plugga, men INTE så här dålig. Jag är ganska besviken på mig själv. Nu hoppas jag nästan att jag ska kugga så jag kan få en chans och göra mig själv rättvisa! ..... kan man ringa till skolan och be dom riva tentan tror ni? Snyft och suck.

Vilken dag!! : )

Vilken härlig dag! - 11 C och jag och mamma är här! Idag har vi varit ute och promenerat och fasiken att jag inte hade med mig kameran! Det var så otroligt fint, vi gick nere vid sjön och det var en sån häftig dimma över sjön. Sen spenderade vi närmare 2 tim på kupan... men några fynd hittade jag allt, en jättefin väska! Som numera är en garnväska för nu ska jag börja sticka också... vi får se hur det går. Blev så inspirerad av mammas benvärmare som moster har gjort. Så imorn ska vi sätta igång och mamma ska försöka lära mig... Förresten så var det bra roligt när jag hämtade henne igår på bussen. Där står jag, i mysbyxor och ser allmänt lodig ut och ut från bussen kommer min mamma och ser så jäkla häftig ut, klädd i otaliga secondhand fynd!!



Sen blev det några örhängen, 10 kr st och garanti för infekterade öronsnibbar.

             

Förresten, notera....

Mamma

Va dum jag känner mig! Imorse var jag så orolig för att mamma skulle missa bussen upp eller något sånt så jag måladde upp riktiga mardrömmsbilder för mig själv. Och återigen dessa telefoner. Fick ett sms 09.10 att mamma snart var i Södertälje och fick PANIK! Fick inte tag på mamma men vid 10 så gick det äntligen. Då visade det sig att hon redan var framme och satt och väntade. Hon hade skickat smset långt innan jag fick det. Det är inte lätt här i världen. Känner mig så dum att jag trodde att min lilla mamma inte skulle fixa det... o så hittade jag på att hennes Sivert hade tyckt att hon skulle ta ett sent tåg, när det var tvärtom. Jag är bra dum!

Hittade lite bilder från i Somras när jag, mamma, mormor och morbror var på loppis! Så här kan det se ut då!

Gud va roligt det ska bli att min mamma kommer! Flera dagar bara vi två!!!




  


Orolig morgon

Godmorgon. Jag har sovit som ett arsel, eller ja det var oroligt här på morgonen iaf. Jag ställde larm både på datorn och mobil för att vara säker på att komma upp. Idag kommer ju mamma (hoppas jag, bara hon klara att ta sig på rätt pendeltåg och rätt buss och hinna i tid o så).

Nu ska jag snart vandra till skolan, o jag hoppas att jag får en uppdatering av mamma snart så jag vet att hon är på gång.

Förresten var det ju kör igen igår! En röstcoach var där (eller vad det heter) och hon gjorde massor med roliga övningar med oss. Nästa vecka ska det uppträdas en massa, herregud, vi har ju knappt övat, hur ska detta gå?! Men det är skitkul och igår följde Linda med också!

Tjingeling.

Nalle

Ullis har räddat dagen! En riktig gammal goding har jag fått låna! Men det funkar och ringa med och det är allt som betyder något just nu. Det går säket och smsa också men det har jag inte engagerat mig i än : ) En liten Rasmus som bakgrundsbild fick jag också på lånet ; )


    


Misslyckande

Ja.... tror ni klockan ringde i morse? Nej... men det var iofs mitt fel, efter sååå mycket trixande och oro för vad som är AM och PM (nedladdat amerikansk klocka) så missade jag att ladda upp ljud till mitt larm. Men det ordnade sig ändå för halv 8 så kom världens största plogmaskin och väckte varje liten morgönttrött student i hela området. Haha. Men jag tackar så gott för de!!



Men det är konstigt att inte kunna ringa nära och kära, fast min telefonräkning myser nog just nu. Jag har ringt så mycket på sistone så jag vågar inte tänka på nästa telefonräkning! Vet ni? Jag funderar på om jag ska köpa någon sån där gammal hederlig telefon. Jag och telefoner går ju knappast ihop. Suck.

RSS 2.0