Inga måsten

Nu är denna helg också över... det går så fort! Men nu ser jag fram emot en dag på försörjningsstöd imorn. Jag får ta o förbereda lite frågor innan jag åker så jag inte glömmer bort något viktigt!

I övrigt är de inte så kul imorn för jag måste skjutsa Rickard så han är på sin firma kl 06,00 o sen öppnar inte mitt gym förens 06.30... suck. Men, men de går nog bra endå. Jag måste ju ha bilen eftersom jag ska åka på mitt lilla studiebesök.

Imornkväll ska de blir så skönt o komma hem. Det har varit så mycket förberedande med mammas födelsedagspresent varje kväll. Men imorn har jag inga måsten.... så då ska jag nog baka bröd...


Studiebesök och kalas

Nu har jag 3 studiebesök inbokade!! Jippie! På måndag ska jag till Oxelösund till försörjningsstöd och sen om ett par veckor har jag 2 dagar inbokade på barn och ungdom i Nyköping och sedan 2 dagar hos en kurator på en gymnasieskola i Nyköping. Det ska bli riktigt spännande eftersom jag inte har så bra koll på vad man gör på dessa områden. Och då kan man ju fråga sig, är det inte lite konstigt att utbilda sig till något som man inte direkt vet vad innebär? Ja, egentligen är de ju helkonstigt. Men nu vet jag de till nästa gång ; P

Imorn ska jag vara på B-landet kl 8... inte jippie åt de. Men sen ska jag till min kära mor och fira hennes födelsedag som var i onsdags. De ska bli spännande och se hur mycket kalas det blir... förhoppningsvis inte så mycket, o sen får vi ju inte glömma earth hour! Men de tror jag inte blir några problem med min mamma som är så mån om naturer och framtiden!

Hej hej så länge.

Skapa, skapa

Här är "tomteverkstaden" i full gång. Jag har hittat något helt underbart kul!! Att göra ljus, de gjorde jag iofs en hel del när jag var liten men nu har jag satt igång igen. Jag har gjort en annan häftig grej på datorn också, men allt detta är lite hemligt för det är en viss speciell person som har fyllt år...

Imorn är det fredag, fy tusan så skönt.... men jag ska iofs jobba extra på lördag på B-landet så de blir inte mycket vila... men sen är det söndag! Jippie! Då är jag ledig och då ska vi åka och titta på bäääääbisar!

4 stick

Idag var det dags för något som jag inte gjort sedan jag var barn! Jag skulle ta blodprov! Jag tycker det är helläskigt eftersom jag har lite utav en fobi för sprutor. Hur gick det då? Ja, jag var inte så sugen på att lämna ifrån mig mitt blod tydligen så sjuksköterskorna fick sticka mig 4 gånger innan de fick alla sina rör fyllda. Den sista gången var i handen! Helläskigt säger jag bara! Men nu är jag stolt för att jag har klarat av det och nu tänkte jag att jag och Rickard ska bli blodgivare, det är väl en bra metod för att bota min fobi! Det var ju synd att Rickard inte är så sugen bara... kan de tänkas att han också är rädd för sprutor tro? Haha.

Nu väntar vi bara på provsvaren om ca 14 dagar, men jag tror säkert att dom visar att jag är frisk som en nötkärna...


HATA GÖTEBORG

Ikväll har jag tittat på filmen Hata Göteborg. Jag var rätt skeptiskt men fy tusan vilken bra film! Härlig billig svensk film som bara osade av känslor från förr. Den handlade om ett gäng killar som var så fulla av hat, en utav killarnas kusin kommer och hälsar på och han har en helt underbar inställning till livet. Jag kan känna igen mig så mycket i filmen, högstadiet och även gymnasiet var full av sån där skit! Det var så mycket hat kring allt och regler för vad man fick och inte fick göra. Idag är jag så jäkla glad att mitt liv ser annorlunda ut. Jag är så glad att jag valde att plugga vidare och träffa såna underbara människor som är precis som göteborgaren Isak, alltså har mycket glädje och värme!

Åhh jag vill att alla ska se filmen, det finns mycket tänkvärt i den och det är en perfekt film för en framtida socionom som intersserar sig för problem kring ungdomar.

Livet är för kort för att hata! Jag har slutat hata för längesen!


Räkenskap

Nu har jag som lider av syndromet... ja va tusan hette de nu då?... ja, ja, jag är hur som helst inte kompis med siffror  Men nu har jag gjort upp en plan så att jag inte kommer att tjäna för mycket pengar enligt csn denna termin. Det är lite pysslande må jag säga. Men nu har jag en fin liten kalkyl så jag hoppas den stämmer.

Idag har jag jobbat, det var lite mer drag än förra söndagen men de gick bra. Nu är jag bra trött o väntar på att Rickard ska komma hem så vi kan landa i soffan för obligatoriskt söndagsmys.

Imorn blir det lunch på stan med Matilda, hon har rymt från Östersund så nu måste vi uppdatera varann om lite allt möjligt, men framför allt äta gooood lunch.

Tjingeling

         


Jordande!

Hej hopp! Idag ska jag leka med jord på mitt vardagsrumsbord! Jajemen! Det är dags att plantera om alla blommor i huset... eller nästan alla... 11 av dom iaf. Resten får klara sig ändå. Jag har nya innerkrukor, lecakulor, jord, provadopinnar och glansspray. Gud va fint de kommer o bli! Sedan blir det core och spinning. Ikväll får vi se vad som står på menyn, det ordnar sig alltid. Igår var vi för övrigt hos Tina och Morgan på lite galej och jag drack vin för första gången på jäääätelänge o det var jäääätegott!

Imorn är det dags för jobb igen, o det ser ut som skit på jobbet! Det är ombyggnad på gång så butiken ser ut som SKIT, men det gör inget för jag är där för o tjäna pengar. Haha.

Ne nu är det bäst att sätta igång så att jag kommer någonstans med mitt jordande!


Vad ska jag nu säga?

         

Bevisat: Fetma lika farligt som rökning

Att dra på sig övervikt skadar hälsan lika mycket som att röka, enligt en ny stor studie
Ett BMI över 25 ökar väsentligt risken att dö i förtid.



(Aftonbladet 090318)

Jag som spyr skit över alla rökare... vad ska jag nu säga? Nu kan ni spy tillbaka... med råge... tyvärr.

Mitt humör

Idag har jag tagit mig i kragen och varit o tränat! Det var riktigt skönt... efteråt iaf. Imorn är det dags igen, morgonspinning. Och sen hoppas jag att träningen kan rinna på i en rasande fart!

Men jag har ett litet problem... mitt humör. Det är helt sjukt! Jag har så svårt att hålla humöret uppe. Jag blir arg och irriterad så otroligt lätt! Vad kan det bero på? Det är faktiskt bra jobbigt för jag vet inte hur mycket det går ut över andra... fast jag vet en person som det går ut över till fullo! Min stackars Rickard.

                                

Blivit med tonåring

Igår var jag i Eskilstuna, o jag körde dit så fint så fint! Egentligen är det ganska skönt att köra bil. O jag är ganska duktig, jag tycker bara inte om när det händer oförutsedda saker, o de kan de ju göra väldigt ofta i trafiken. Haha. Väl där var vi bara 3 st men de gick ju bra ändå, då fick vi desto mer tid att prata på. Det var skönt att prata av sig och höra andras erfarenheter.

I övrigt har jag och Rickard blivit med en tonåring. Hans syster ska bo hos oss denna vecka eftersom hon har praktik på en djuraffär inne i stan. Igår satte jag därför igång och gjorde storkok så alla skulle få mat och matlådor... det blev iofs lite mycket mat eftersom det i slutändan efter att vi ätit fanns 6 matlådor kvar... men nu kan vi äta currygryta hela veckan : ) Igårkväll landade Sara o jag i soffan och tittade på guldkompassen och den var riktigt bra tycker jag!

Pengar i fickan!

Idag har jag jobbat! Fy tusan så härligt. Pengar i fickan (inte bokstavligt) och så har jag haft något att göra idag, kan de bli bättre? Det var lite osäkert om jag skulle få jobba idag för en arbetskamrat kunde inte bestämma om hon var sjuk eller inte men när ja ringde upp på morgnonen 45 min innan jag skulle börja var det fortfarande orsäkert, tillslut fick jag iaf sätta mig i bilen och åka för att sälja blommor hela dagen! : )

Imorn ska jag till Eskilstuna, läskigt! Jag ska köra dig och jag och köra är ju inte sådär jättebra vänner, men det ska nog gå bra. Där ska vi diskutera hur det går för alla på sina praktikplatser och de ska bli jättespännande!

Men innan dess ska jag tvinga Rickard att plåga mig, för vill man vara fin får man lida pin...

Tjingeling och godatt.

Hög?

Trött? Nej jag känner mig hög....


Hundskit med glitter på

Denna dag har jag spenderat i Stockholm, på söder. Jojemensan, o vilken utsikt sen! Lägenheten på bastugränd med imponerande utsikt åt båda hållen fick tom mig sugen på att bo i sthlm.

Vi var där på en liten kurs och under lunchen gick vi ner på stan och tog en lunch, påväg tillbaka går vi förbi drop in för tatuering, lite sugen blir jag allt! Sedan hittar jag nästa ställe som har drop in  för tarotkort och andra liknande aktiviteter, jag blir ännu mer sugen men får hejda mig för vi har ju en viktigt kurs dagen till ära... Innan vi kommer tillbaka gör jag dock en makaber upptäckt! Vid en husvägg på gatan ligger det hundskit, och strött över det är det rött glitter. Jag tittar runt hundlorten men där är det inge glitter, men väldit lokalt över lorten är det fullt med glitter... det väcker ju en hel del tankar och frågetecken, vad är det för galning som strör glitter över hundskit på söder i sthlm?! Jag vill nog inte bo i sthlm när allt kommer omkring, då skulle jag komma hem med spontana tatueringar, nya ofrivilliga framtidsplaner och glittrigt hundskit under skorna!


Jag och min deg

Idag var det upp och hoppa vid 06.00 för spinning! Skulle jag påstå att jag var full av kraft när jag cycklade skulle jag ljuga! Jag har nog aldrig tittat så mycket på klockan, haha. Men, men det är bara att kämpa på. Idag fick jag ju som belöning min första macka på väääldigt många dagar. Den smakade toppen så denna onsdag till ära ska jag spendera vid ugnen och baka bröd. Finns det något bättre och mer avkopplande? Ne, jag och min deg, det är livet de!

Kärlek, frid och lycka.... haha

Operation städning

Det här med helg går sådär... faktiskt. Det är hastiga svängar mellan hopp och förtvivlan men sån är ju jag... fast det tycker jag faktiskt inte bara är mitt fel!

Ja, ja, hur som helst är detta ännu en dag av ingenting. Eller iofs har jag lagt sisodär 4 tim på mina naglar o dom är ändå inte klara så det känns ju inge vidare. Men jag har lagt ner de projektet för snart ska Rickard och träna och då blir det opertation städning. Jag ska vara så jäkla effektiv tills han kommer hem så de ska flyga dammråttor omkring mig! Då hoppas jag att han blir glad och överraskad! 

                          

Strålande dag!

Vilken strålande dag! Inte vädret kanske, men jag vaknade upp strålande glad! Sen dess har iofs inte så mycket hänt, det har blivit en riktig segardag. Nu försöker jag elda i baken på Rickard så vi kan åka och handla lite iaf.

Ikväll blir det melodifestivalen hos Elle, trevligt får vi hoppas ; P

Imorn vettetusan men det är bra skönt att bara ta de lugnt måste jag erkänna. Fast vi ska kanske släpa oss ut och kolla om det går att komma över till Risö med båten, eller om det är is kvar.

Ja, ja tack för en härlig lördag, jag börjar uppskatta mån-fre jobb vääääldigt mycket!  ♥

Sekretess

Jag har funderat på en sak... hur många gånger bryter man egentlingen mot sekretessen? Jag menar inte bara jag, utan alla i allmänhet. Det är väl egentligen så  att man knappt får prata om ett fall utan namn. Jag måste erkänna att de känns lite knepigt när man får frågan, - vad gör du om dagarna då? Och jag svarar, - det får jag inte säga. Riktigt så illa är det väl inte men jag kan ju säga att jag är på möten men mycket mer kan jag ju egntligen inte säga. Jag undrar om jag brytit något mot sekretessen i det jag har skrivit här i min blogg? Får man skriva att man blivit bjuden på tårta och kakor om man inte skriver vem som bjöd på det? Kanske överdriver jag totalt men klockan är bara 08.15 på morgonen och jag känner mig inte helt klar i knoppen för dessa tunga resonemang. Haha.

På tal om tårta så blev vi bjudna på tårta igår här på jobbet, alla satt och smaskade och jag tittade på!! Det var plågsamt! Men jag försöker tänka såhär, nu mer (eller för en stund iaf) så är jag en avstående godismissbrukare!

                                          

Något förbjudet...

Åh jag har ju några viktiga saker som jag vill skriva om... men de får bli en annan dag för jag är såååå trött. Idag har jag och Tina iaf varit på Blomsterlandet och det gick åt skogen. Vi gick och gick men hittade ingenting. Tillslut köpte jag saker som jag inte alls hade tänkt mig och ångrade mig i princip så fort jag dragit mitt kort. Så det är väl bara att åka tillbaka och lämna tillbaka de. Iaf ska jag lämna tillbaka en liten tunn trälåda som kostade 159 kr, det var den INTE värd! Men jag behåller nog de andra som jag köpte... det var något fruktansvärt...något förbjudet.... fejk blommor.... Men vad ska jag göra?! Jag ska göra en fin hörna med massor med blommor men de kommer inge solljus dit såjag tänkte blanda falska och riktiga så blir det lite billigare i längden.

Ja, ja godnatt!

"Attgöralista"

Idag har jag tagit mig i kragen och gjort en riktigt lång lista på allt jag måste göra! Det känns bra faktiskt, att få ner de på papper och se vad jag måste göra. Vi får väl se hur bra det går att beta av alltihop men de återstår och se.

Idag har jag varit så jäkla godissugen! O tror ni inte att en tjej pratade om att starta eget och exportera godis idag och en annan fyllde år så det blev tårta och kakor, men jag satt där fint och snällt och sa nej tack... vilket Josefinplågeri säger jag bara! Men det är iofs jag som plågar mig så jag får väl skylla mig själv helt enkelt.

Imorn ska jag och Tina till Blomsterlandet för att shoppa blommor, jag känner mig själv bra sugen faktiskt, jag vill fylla upp med massor med fina blommor och ordna upp lite här hemma, jag vill göra om och förnya!

Men nu ska jag återgå till min attgöralista (att skriva blogginlägg ingår tyvärr inte på listan) ; P

Ont i magen!

Fy tusan va ont jag har!! O idag borde det ha varit myssöndag, men så icke i nyttiga dagar. Men det var en jäkla tur för de hade inte gått ner en godisbit i min onda mage! Fast o anda sidan kanske jag inte skulle ha haft så här ont om jag inte ätit en massa konstiga inlagda grönsaker i självplock på CityGross. Hur som helst har det varit en i övrigt trevlig kväll för de var mys i soffan, bara jag och Rickard och på teven Patrik 1,5.

Annars har jag tokgosat med diverse håriga djur idag! Det började med en ursött valp hemma hos Jonte, sen for vi till Mamma där vi har söta men oberäkneliga Sushi. Till sist landade vi hos svärmor där det finns en hel gård med djur men framför allt tre goa katter och en stor luffs till hund! Jag älskar djur!!!!

Imorn hoppas jag på en bättre mage, men jag funderar på va de är som gör ont egentligen, för de gör ont uppe i magen, de känns som om de är i själva magsäcken... men vad vet jag? Godnatt iaf!

RSS 2.0