inflammation och inventering

Godmorgon! Jag har typ inflammation i mina "framben" så jag kan inte gå morgonpromenad! Jag som börjat få in en bra vana! Men, men det är bara att ta de lugnt så går det väl över.

Nu har jag några jobbiga dagar framför mig, inventering! Det är inte kul! Men på torsdag är det över, tack gode gud för det.

Nu ska jag göra mig iordining och sticka ner på stan och göra några ärenden innnan jag ska till jobbet.

Rena cirkusen!

Idag hade jag äntligen en ledig dag! Och fint väder hade jag så jag, Ange och Lova åkte ut till Daltorp för lite sol och bad. Men lugnt och ro fick vi inte på vår sol och bad dag. Lova var på väg att börja löpa så Acke var på henne som tusan! Lova älskar att bada och är lite seg på att lyssna så det blev rejällt mycket tjoande på henne.

Ja egentligen vet jag inte var jag ska börja. Men rena ciskusen var det! Det slutade med att jag och Ange fick lägga oss på bryggan för att komma undan från 3 hästar som hittat oss (Rickards systras hästar). En katt var också inblandad men det blev skrämd av Lovas blotta uppenbarelse så den vände på klacken och stack. Men jag tror att det räckte bra som det var med 4 tjejer, 3 hästar, 2 hundar och en liten badplats. Tänk om jag hade haft kameran med mig!

Till sist tog vi båten ut till en klippa och låg där och solade, då kunde jag och Ange också unna oss ett par dopp.

Fy va underbart att få vara lite ledig!

Varför, varför, varför ska jag jobba så mycket?!?!

Blodutgjutelse

Då var man hemma från middagen. Väl där bestämde jag mig för att köra alkoholfritt och det är jag så glad för nu! Härligt, härligt då kan jag vakna upp imorn och inte vara orolig för minsta lilla bakfylla. Nu ska jag krypa ner i soffan, starta en film och bara myyyysa.

För övrig så märkte jag bara några steg innan jag steg in på vår gård att jag blödde från tårna. Vidare kan skrivas att innan jag skulle gå till denna middag slet jag mitt hår för att jag inte visste vilka skor jag skulle ha! Hur som helst så blev det mina favoriter, svarta med peeptoe och hög klack. Skadorna sedan midsommar var dock inte helt läkta så nu är mina tår svullna och smått blodiga. Men vad gör man inte för att vara fin?....

Middagen var för övrigt ganska god, fast jag är lite besviken, sååå gott var det inte. Jag och Sofia mumsade på andras räkor och sen fick vi bananasplitt! Mums!! Sedan avvek jag och Sofia först från tillställningen. Men vi ungdomar behöver ju faktiskt komma hem och sova! Haha (jag försöker glida på henne ungdom iaf ; P).

Men som sagt nu ska jag krypa upp i soffan och myyyysa. Vad blir det för film då? The truth about love eller Kid Svensk.... jag ska fundra på de litegrann.

Hetta och middag

Ännu en dag i stekande hetta!

Men nu ska jag böja göra mig iordning för middag i hamnen med jobbet! Det ska bli mumsigt! Men vad i tusan ska jag ha på mig?! Blä, blä. Det är så svårt tycker jag, och sen gör det inte saken lättare att jag inte kommer i min sommargarderob från förra året... suck. Men, men, jag blir nog svart från topp till tå. Men det blir nog bra ändå. Hoppar bara att man inte är för bakis imorn för då ska man ju jobba ; P

Bye bye så länge.

Hur går man vidare?

Då har man avverkat en kväll med mycket diskussioner och funderingar. Vad gör man när ett förhållande tar slut? Denna fråga försökte jag, Mia och Tina försöka reda ut. Tina har själv sagt att det är okej att jag skriver om hennes situation så det alltså henne detta handlar om.



Vart ska man ta vägen?
Var/hur vill man bo?
Ska man sticka och börja om på nytt?
Hur vill man att livet ska se ut?
Vilka mål ska man ha?
Vad är viktigt?
Men framförallt, hur löser man det rent praktisk och hur klarar man av att dela upp ett hem som tagit 6 år att bygga upp?

Det finns inga lätta svar på dessa frågor. Det är så otroligt individuellt. Jag är rädd att jag kör för hårt på min bana om vad jag tycker är rätt. Men jag kan inte låta bli och tycka att Nyköping är det bästa alternativet för jag vill ju inte mista min bästa kompis till någon smutsig förort i Stockholm!

Att bryta upp gör ont det råder det inga tvivel om, men man måste tänka framåt. Där ute finns ett nytt liv! Det gäller att våga ta för sig och bjuda på sig själv. Livet har så mycket mer att erbjuda, det gäller bara att hitta nya mål och finna en trygghet i sig själv och i det nya singellivet. Men först måste man bearbeta. Ingen kan springa ut i det "nya" livet utan att man ramlar på vägen dit!

Kämpa på, jag vill se dig resa dig upp, borsta bort smutsen och plåstra om såren!

Jobb, jobb, jobb.

Jobb, jobb, jobb. Gud va jag längtar tills det blir lite lugn och ro!!! Men idag var iaf Lotta inne på jobbet. Det var evigheter sen jag såg henne och jag tror knappt det är sant när hon står där och är tvåbarnsmor! Hur gick det till? Jag fick iaf klämma och känna på lilla Wilmer, 3 mån och det var så mysigt. Hon var en sån fin mamma också, själv påstod hon att hon inte tvättat håret på en vecka och var sjuk men jag tyckte att hon var jättefin! Sådär vill jag också se ut om jag får barn! För övrigt så måste jag åka och hälsa på henne i sommar! Det vore så kul. Så därför längtar jag ännu mer efter att det ska lugna ner sig så man kan göra sånt som man vill!

Men som sagt, just nu gäller det bara att kämpa och stå i!

Glömde ju skriva en sak! Nu är det ju toppenfint väder ut och jag jobbar, men jag jobbar ju i ett växthus så snacka om tropisk värme. Tanterna och farbröderna håller på och svimma och tycker så synd om oss som jobbar i den höga temperaturen. Själv är jag ganska van efter åtskilliga år på stället. Antagligen är jag som gjord för hög temperatur. Tänk om jag skulle åka utomlands någon gång och undersöka saken närmare. Mina resor till Östersund tränar ju knappast den typen av temperatur! Haha.

Godnatt nu, imorn har jag lovat mig själv en tur till gymmet innan jag börjar jobba kl 8!!!!!

Jordgubbsland

Idag har jag varit ledig, ohh härliga dag! Jag hoppas det kommer fler som denna!

Jag tog bilen och åkte till min mamma idag och fortsatte med mitt lilla jordgubbsland. Det gick riktigt tung o jobba idag, solen värmde så det blev ett spadtag, sen vila, ett spadtag, sen vila. Men nu är det nästa klart. Det fattas några plantor bara. Men jag har en fundering, varför blommar inte vissa av jordgubbsplantorna? Har det blivit någe fel? Det flesta är skott från andra plantor, men inte ska väl de påverka blommningen? Nu tycker ni kanske att jag borde kunna sådant eftersom jag jobbet i en blomsterhandel i 6 år men icke...

Jag får väl fråga lite fint på jobbet om någon vet...

I övrigt bjöd mamma på underbar kycklingsoppa till lunch och glass med melon till eftermiddagsfika. Hon är så fin och duktig min lilla mamma!

Ja just det! Nu glömde jag nästan, nu har jag lagt till min blogg som favorit på mammas dator så nu kan hon enkelt läsa den ; P

Bråk och skrik

Jag har ju glömt att uppdatera om vår bilresa till byn Sjötofta! Det gick som sagt sådär.... kärringjäveln (läs gpsen) tyckte att vi skulle åka åt ett håll och jag tyckte att annat. Rickard fick bestämma och han valde kärringens idé. Så ut o skogen bar det av och jag trodde att vi aldrig skulle hitta ut igen. Efter mycket skrik och bråk kom vi äntligen fram och Rickard kusiner undrade nog var vi tog vägen och blev nog något konfunderade när vi dök upp, jag i framsätet körandes och Rickard sittandes i baksätet. Haha. Så här i efterhand är det grymt kul. Men jag älskar ju roadtrips, även om just den biten fram till Sjötofta gick sådär.

Här är några fina bilder iaf. Kolla in mitt halsband, ett loppisfynd och ett perfekt midsommar halsband. Ringen är hittegods som jag har lite ångest för att bära men jag älskar den! Den är så söt! Solglasögonen är också second hand. Dom hade kommit in tillsammans med en massa andra gamla glasögon så dom är antagligen från tiden då trenden begav sig en gång i tiden : ) Ja, man kan ju inte anklaga mig för att va dyr i drift.... fast då kan man å andra sidan anklaga mig för att vara en billig flicka ; P


BBBBBBB

Jag kan inte fatta det! Lilla jag fick B på min uppsats! I min vilda fantasi drömde jag om ett C, men ett B?! Det kunde jag väl aldrig tro! Men va härligt, det innebär att inte är så dum som jag känner mig ibland ; P

Grattis till mig, det här kommer jag att leva på ett tag, nu ÄR det verkligen sommarlov på riktigt!

Promenad i Borås

Finns det något bättre än att bo på hotell? Det är min och Rickards lilla lyx som vi unnar oss ibland. Men jag tror inte att det är så vanligt att bo på hotell på midsommar för vi var helt ensamma på frukostrbuffén imorse, tills det kom en ensam man och slog sig ner. Efter det blev det bums tillbaka i sängen för att mysa i ett par timmar. Åhh vad jag älskar hotellsängar!! Haha.

Sedan åkte Rickard för att hjälpa kusin Andreas med hans badrum medans jag myste kvar ett tag till innan jag tog en promenad för att hitta hem till Andreas och Sandra och bevisa att det inte är fel på min förmåga att läsa kartor!! Och jag kom dit, så fint och smidigt så!

Vilken tur att jag lyckas hitta datororer överallt så jag kan blogga för alla mina trogna läsare, haha ; P

Ankomst till hotellet

Halloj! Nu har vi precis anlänt till hotellet i Borås och jag sitter och skriver vid inchekningsdisken medans Rickard chekar in. Det har varit en helvetes resa! Haha. Ja det finns inte ord för det! Men vi har haft en jättetrevlig dag! Vi har varit hos Rosannas familj och vilken familj!! Helt underbara. Och framför allt jag spelade kubb för första gången mot gårdsgrannarna och vi vann!!

Men nu ska vi gå upp och sussa sött! Jag återkommer om mer detaljer om bilresan! ; P


Nu rymmer vi!

Ja, då var det midsommarafton!... Känns bra konstigt, i hela mitt liv har jag firat denna ute på Risö men i år ska det säljas så det blir inget. Vad ska man då ta sig till?! Efter mycket velande fram och tillbaka så drar vi!! Jag och Rickard har bokat hotell i Borås så idag brummar bilen ditåt. Där har vi också Rickard kusiner som vi kan träffa och umgås med, men framförallt, vill vi bara njuta och bo på hotell!

Trevlig midsommar allihopa!

Firande!

Hoppsansa va längesen det var som man skrev!! Men de har varit fullt upp med födelsedag och så! Jag hade en jätte bra 2* årsdag! Va roligt att så många ville komma och njuta av allt mitt fka! Jag fick slita i många timmar för att få ihop det!

I övrgit vill jag tacka mama för den fina spikmattan, vi hade kollektiv inkörning på den på kvällen. Haha. Tack Rickard för spinningskorna! Nu ska jag köra gärnet!! Tack för alla presentkort, pengar och andra fina saker, men framförallt tack för att ni kom förbi!! Oj nu höll jag på och glömma, tack för allt drickbart ; P Kan man få en bättre present?!

Förberedelse

Idag är det full fart som gäller... så vad gör jag då här?! Kikar in o skriver lite bara medans jag laddar en ny ljudbok till mp3n. Men sen ska det skrubbas och damsugas. Sen måste jag ut i trädgården och fixa också, men det är fint väder idag iaf. Även om termometern bara visar 12,8 grader ; P Åh, vad ja älskar den svenska sommaren. Men imorn blir det fika hela dagen

För då är det min födelsedag, tra, la, la laaa!

Det känns visst lite bättre att fylla år nu, när jag inte tänker på hur mycket jag fyller ; P

Ångest

Tänk att igår var första gången på evigheter som jag och Rickard bröt vår tradition om söndagsmys! Ange är tillbaka i stan så hon, jag och Elle hade en tjejmyskväll istället. Jag hade lite ångest men de gick ju bra ändå ; P Vi tittade på P.S I love you. Vilken sliskfilm!

Nu ska jag snart cykla och jobba, dumma mig som säger ja fast jag inte vill och inte riktigt har tid. Idag och imorn skulle jag ju förbereda för min underbara 25 år dag... (ångest) Men nu ska jag jobba idag. Men det är bäst för dom att jag får sluta när jag vill för jag ska till banken och sen tänker jag minsann inte åka tillbaka igen! Och därmed basta!....

Rymma

Igår låg jag och Rickard i sängen och smidde planer inför min födelsedag. Vi funderade på att sticka iväg, ta in på hotell och bara vara borta över min födelsedag och över midsommar. Vi kollade kartan och diskuterade olika alternativ. Men jag vet inte om jag vill vara borta över midsommar...

Hur som helst så vaknade jag idag och insåg att jag jobbar på torsdag, så det gick i stöpet. Men bara själva planerandet på en liten rymning värmde i hjärtat.

Nu ska vi åka hem till Rickards familj. Först ska vi stanna till och köpa lite picknik så får de bli lunch på vägen. Tyvärr är det skitväder så vi får väl sitta i bilen och ha picknick.

Sen är det hem för MYSSÖNDAG, men nu ska jag dra på mina blå gummistövlar!

?

Usch... livet är bra konstigt. Fast iofs är jag ganska konstig så då får jag väl stå ut med en del.

Tänk att det sällan blir som man tänkt sig... fast det behöver inte bli det heller, jag blir gärna glatt överrraskad... men varför blir jag inte det på?! För att jag är konstig... ja vem vet?!

Slå en signal, skriv ett sms eller för all del! Kom förbi på en fika.

Oroande för boende

Jag som har tyckt att jag lugnat ner mig och känner att jag inte oroar mig för boendet i Östersund för hösten... men nu var jag inne på hemsidan och jag är livrädd!! Det finns ju inget som passar mig och jag måste ju ha ett boende från första september! Ja... hur fan ska det här gå?!

Hur som helst så ska jag iväg till mormor nu och leka med min kusin Frida. Jag och mormor ska slås om o vara barnvakt. Haha. Tyvärr är det inte så roligt väder men de är väl bara att ta sig ut ändå, för inte missar jag en chans att få leka i lekparken med ett giltigt skäl ; P

Dagens kommentar

Jag har ju glömt att skriva om det skönaste kommentaren, eller nej, den absolut dummaste!
En man och en kvinna kommer in hastandes på Blomsterlandet och mannen frågar mig och Sandra...

- Har ni såna där plantor här? Såna där plantor i krukor?

Vad i helvete ska man svara på en sån fråga?! Vi stod som fågelholkar men pekade mot utegården och sa att vi har plantor där. Då undrar han om vi har mycket plantor.... - Öh... ja det har vi....

Man slutar aldrig att förundras!

Sommarlov...

Ja... nu är det sommarlov... men den underbara känslan har uteblivit. Det känns som om jag missade den när jag inte blev klar som jag planerat i fredags. Hur som helst känns det inte som så mycket sommarlov när jobbdagar bara kastas över mig! Igår fick jag till och med säga nej till Sandra om att ta hennes dag för att jag behövde vara hemma och jobba i trädgården. Det får jag ju faktiskt också betalt för så det borde jag ju sköta!

För övrigt kom Helena in på jobbet idag och jag har ju varit så nyfiken på o fråga vad hon tyckte om RENT. Hon sa att hon hade tänkt på mig hela tiden och förbannat mig. Hon fattade ingenting och dom sjöng skitdåligt sa hon. Haha, jag kunde inte låta bli att skratta.

Imorn är det jobb igen, jippie, jahoo! Jag hoppas att jag får vara en del inne i snitten och göra buketter, det vore kul. Men man vet aldrig hur det slutar, jag ska räkna pengar iaf, det är alltid trevligt.


RENT

Ja... igår tyckte jag att det var bra att köpa 2 biljetter till uppsättningen av RENT i stan... jag är bara en person... men vem fan går själv, så jag köpte 2 och Rickard lovade att ställa upp om jag inte hittade någon partner. Tror ni att jag hittade någon partner? Snopen värre fick jag snäll be Rickard ställa upp och oj va han njöt av föreställningen... haha... not.

Hur som helst så var den ganska bra. Speciellt den tjejen som spelade Mimi, hon var som plockad från vilken musikalscen som helst! Musiken i RENT är ju helt underbar och kören sjöng helst underbart. Sångerna är jäkligt svåra och går sååå fort så jag förstår att folk hade svårt att hänga med. Rickard fattade ingenting, men det gör ju inte så mycket för det är kul att titta ändå : )

Nu ska jag bege mig över till Tina för lite tjejfilm och snack, men först.... borde jag stoppa min analys i ett kuvert så den är redo att postas imorn....

Åt skogen

Jahapp... tror ni att jag har sommarlov och njuter av en härlig kväll... nej, det gör jag inte. Jag har kämpat gärnet idag men det räckte inte för jag började skriva om en massa så jag är inte klar! Jag vet inte riktigt vad det betyder men jag kommer att posta den så att den kommer iväg med söndagstömningen kl 15.00. Men inte fan hinner den till Östersund för att delas ut på måndagen?! Det har jag svårt att tro. Jag lyssnade inte så noga på vad han sa om poststämplar och så för jag räknade med att bli klar ikväll men det lät inte som någon katastrof för honom om de kom någon dag sent... tror jag iaf inte...

Fan, men mitt arbete har kanske blivit lite bättre iaf. Det ligger här utprintat och klart men Rickard ska få läsa igenom det utifall att jag skrivit något helknasigt men jag orkar inte titta på det en sekund till, jag ska försöka läsa igenom det en sväng imorn.

Snyft va jag är en dålig människa ibland.

Men imorn ska jag jobba och sen har jag bokat mig två biljetter till RENT som tessinskolans estetelever spelar på culturum. Jag har visseligen ingen bokad person att gå med men Rickard har sagt att han ställer upp i brist på någon annan.

Nu ska jag nog natta snart, börjar kl 09.00 imorn. Godnatt!

Blodigt allvar

Nu är det dags, jag har skrivit en "att göra lista" över vad som ska fixas med min analys och sen är den klar. Jag kan inte förstå att efter jag har postat denna analys är det klart, då är det över, om jag inte måste kompletera vill säga.

Hur som helst så kommer jag att vara fri ikväll. Maja frågade i onsdags hur jag skulle fira på fredagskvällen. Och jag svarade - om jag fick som jag ville skulle jag nog bara stanna hemma och baka eller göra ljus. Nu skrattar ni säkert, det gjorde Matilda också när jag berättade det för henne, men Maja förstod mig precis. Hon sa att jag ska göra precis det jag vill. Och jag älskar att göra såna saker, bara släppa allt annat och skapa lite och arbete med kroppen. Det spelar ingen roll vad det är men det är så underbart att koppla på en annan del av hjärnan.

Men det är ikväll de... nu måste jag fortsätta med analysen. Jag skulle dock vilja hinna med en tur ner på stan för Jonte står i en socialdekmokratstuga så det vore roligt att titta förbi och det vore kul om det fans någon moderatstuga för då skulle jag vilja fråga ett och annat... Men jag ska inte bli arg och upprörd just nu för det har jag inte tid med men om jag arbetar målinriktat kan jag nog gå ner på stan och ta ut mina agressioner på moderaterna sen!



Fynda med Mamma!

Denna dag skulle jag spendera framför datorn och plugga eftersom analysen ska skickas iväg imorn... men Mamma tyckte att vi skulle ut på loppis och second hand runda och jag är inte den som säger nej. Jag gjorde slut på 167 kr och jag har fått en tunika, en kofta, en sjal, ett skärp, en skål och en stol för pengarna. Helt sjukt! Jag måste ta kort på stolen för den är supersöt! Mamma fyndade en massa tallrikar också för under 200 kr, det var riktigt bra!! Det är häftigt hur olika priserna kan vara från butik till butik. Mitt skärp kostade 30, vilket jag tycker var dyrt. Ett skärp som jag köpte för någa veckor sen på ett annat ställe kostade 10 kr. Haha, tänk att man ska haka upp sig på såna småsummor. Men det är det som är grejen, att göra riktiga fynd! Men nu måste jag rensa mitt förråd och göra mig av med en massa saker för jag får inte plats längre!!

Förresten så hittade jag en supersött bebiskorg också! En sån där flätad korg som står på en liten ställnig. Den var så fin och kostade bara 125 kr, men jag får inte in en pryl till i förrådet så den fick stå kvar... Mamma påpekade också att i vår familj får vi jättebebisar så risken finns att min eventuella framtida bebis kanske bara skulle kunna ligga i den i typ 2 månader. Men den var ju så fin!! Men å andra sidan, ska jag verkligen gömma den i mitt förråd när den kan komma till nytta för någon söt liten bebis som behöver den inom en snar framtid. Den kommer bli underbart fin hos någon annan familj, det hoppas jag verkligen!

Men nu ska det bli en tidig natt.

Tjingeling 


Resan är över

Måndag kl 09.30 avgick vår gula fara mot destinationen Östersund. Tisdag 22.45 var vi hemma igen. Det blev en snabbvisit i Östersund för opponeringen. Resan upp gick bra men väl framme fanns det ingen hemma på adressen där vi skulle hämta nyckeln till vårt boende för natten. Det löste sig efter ett tag och sen blev det tacobuffé som avslutning på dagen.

Opponeringen gick sådär... jag och Marlene upptäckte att vi inte var lite förberedda som vissa andra men å andra sidan tror jag inte att man behöver dra det till det extrema heller och det höll nog Leif med om. Men, men vi klarade dagen iaf och sen bar det av hem.

I Iggesund, efter en flottig men god pizza upptäcker jag, när det är min tur att köra att det fattas en nyckel och en hake på min nyckelknippa. MIN HEMNYCKEL ÄR BORTA! Jag blir vansinnig!! Men det hela slutade bra för Marlene hade sett en nyckel på macken där vi stannade sist men hon hade inte tänkt på att det kunde vara min eller Emelis. Så efter en hel del detektivarbete så hittade Emeli macken och nyckeln så den borde vara påväg ner till oss nu. Tjejen på macken var så trevlig och skulle posta den åt oss!! Tack för goda människor, det hjälper att hjälpa andra ; P

Det hela var över otroligt snabbt iaf. Det känns knappt som att jag har varit där. Imorrn ska jag lämna in min slutgiltiga uppsats och jag hoppas det ska gå bra!!

Tack Emeli för att du följde med på resan! Det var jättekul tycker jag!!

RSS 2.0