Snabbesök

Just nu känner jag mig riktigt glad! Jag har lagat middag åt mig och Rickard och vi satt ner tillsammans i köket och åt ihop i mysvädret med tända ljus!

Igårkväll kom Tina och hennes Marcus förbi en snabbis, dom är ju på en roadtrip från Isle of man så det var kul att dom ville stanna hos oss en stund. Det blev väldigt sent men det var så jäkla trevligt! Varför skulle hon flytta till Göteborg för, och varför ska hon träffa en kille som bor i ett annat land?! (detta undrar jag över av rent egostiska själ)

Hur som helst så bjöd jag på hallonpaj som var gjord på hallonen som jag plockade på självplock med Elle i tisdags. Det var kul och mycket uppskattat!

Nu ska jag inte förstöra denna kväll med en massa skit som hänt idag utan vi nöjer oss såhär!


Sockertopp

Igår blev det en liten spontan tur till Öster Malma med Rickard. Det var så mysigt och jag kan inte nog längta till semestern. Det blev lite shopping där också och Rickard var så söt och ville köpa en sockertopp till sin svärmor. Den fick hon lite senare när vi kom dit och väckte henne (hon hade jobbat natt). Men hon blev så glad och så åt vi glass tillsammans. Hon tyckte för övrigt att mitt sätt att väcka henne var mycket trevligare än Emelis metoder ; )


Min

Jag har haft en bra helg och nu är det full fart och ny vecka. Vädret i helgen var rätt blött, men det var mest mysigt. På lördagsnatten var det till och med svårt att sova för regnet dundrade som tusan på vårt tak.

Min lilla kärlek var med på ett hörn också, men Rickard säger att att han är en bjärv och att han inte går att ha i möblerade rum... och kanske är väl det sant... han är hopplöst ouppfostrad... men förfärligt söt.

Så här olycklig var han när vi åt frukost inomhus och han inte fick vara med. Men han är ju för förtrollande, jag önskar han var min!







Härligt

Då var man helgledig igen! Det ska bli helt underbart! Snart drar vi till Daltorp, jag med bilen och Rickard med hojen för det ska bli övningskörning i helgen! Äntligen är det dags. Vi får väl se vilken hoj jag får ta : )

För övrigt är de rätt kul på jobbet nu. Det är roligt att ha hand om växthuset o idag har vi fått till massor av planteringar. Det är så roligt när någon blir såld, då blir man stolt och ser fram emot att få göra nya!

Va härligt att få avsluta jobbveckan med ett glatt inlägg!

Tjing


Sjuka?!

Jadu... vi har antagligen en eller flera obehagliga och sjuka människor i vårt hus. Idag när jag skulle arbeta lite i trädgården här på morgonen så är det någon som ställt en påse med fimpar i trappen till källaren. Är det en pik? Jag tror inte att det är mitt fel att ungdomarna inte kan fimpa på rätt ställe och jag är inte supersugen på att ligga på alla fyra och plocka upp dom! Men det är uppenbarligen någon annan som gjort sig besväret att plocka upp alla fimpar och ställa dom i trapppen!!!!!!!!!! Va fan slängde dom inte bara fimparna för istället?!!?!?!?

Dessa människor driver fan mig till psykisk kollaps, om dom nu är missnöjda, varför tar dom inte det med mig eller dom äckliga rökarna?! Kanske är det fel av mig att sitta här och skriva skit om detta på min blogg, men jag vet ju inte vilka av alla potentiella galningar i detta hus som har har bemödat sig med denna handling!  

Drömhuset

Det är fan skitjobbigt med allt liv som är i denna stad! Jag förstår inte att unga män har ett så stort behov av att springa runt och skrika halva nätterna?! Vad är det för fel på dessa hormoner?! Usch, usch säger jag bara (börjar jag bli gammal?) Hur som helst så uppskattar jag iaf att ha de liiiite tystnad när jag ska sova. Så nu drömmer jag mig bort till ett hus, till eget hus på landet med skogen som granne.

Här är för övrigt mitt drömhus som jag hittade när vi var på studiebesök under höstterminen! Ett riktigt spökhus, mumsigt som tusan! Kvällen och natten som vi bodde där var skitkul och den lär jag inte glömma i första taget!!


Ufo

Hua vilken dag på jobbet, stressig som tusan, inte alls som jag tänkt mig! Men, men det blir väl bättre imorn. Tur att jag inte tog någon sån där tablett till frukost, det hade nog inte passat så bra med dagens tempo ; P

För övrigt så känner jag som ett ufo, tänk att de aldrig tar slut, det är så mycket hela tiden och de tycks aldrig ta slut! Men jag kan inte riktigt bestämma mig för om livet är såhär (då kanske jag inte ska klaga) eller om det faktiskt är mycket i mitt liv nu.





Fynd?

Plockade undan lite nu imorse och i ett fack i en väska som jag handlat på secondhand hittade jag 2 tabletter inlindade i plastfolie. Det stod CL D på dom så jag googlade de och det är Stesolid!! (Ångestdämpande, muskelrelaxerande, kramplösande, lugnande och sederande). Tänk va en morgon kan börja bra! Nu ska jag nog kunna ta mig igenom denna dag ockå. Haha!! Men vilken grej! Ibland får man mer än man betalar för ; P


Tankar

Hur slutar man tänka på något som man vill göra men inte ska?
Hur får man ut tankar ur huvudet som inte borde vara där?
Hur får man lite kontroll över sig själv? ; P


Örebro

Då var det tillbaka till verkligheten. I helgen var jag och Rickard i Örebro på en liten "minisemesterweekend". Det var så skönt att få komma bort en stund och sen var det superkul att träffa Camilla och Tommy. Vilken lägenhet dom har!! Oj,oj! Och vilken stad dom bor i, jag blev allt lite småkär i den.

Det blev inte alls så mycket shopping som jag tänkt mig men några fina saker blev det allt. Camilla lotsade mig till myrorna sådär blev det en sjal, ett skärp, en väska och en klänning.

  

     

 

Så tack Tommy och Camilla för en jättetrevlig helg. Det gör vi gärna om ; P Förresten ska vi köpa uno och träna nu! ; )


ÅNGEST!

AHHHH!! VAD HAR JAG GJORT!! Igår fick Rickard en utskällning för att han äter ute hela tiden och jag påpekade att det är där som hans pengar till hans nya motorcyke är!! Och vad gjorde jag idag tror ni? Jo jag handlade choklad för 313 kr!!!! Gud förlåt mig! Dom här bitarna får jag njuta riktigt mycket av...

Ångest... stor ångest....


Jippie!

Jag har letat efter tyg till mina stolar men äntligen har mamma hittat ett helt underbart tyg!! Jag är så lycklig!! Tusen tack mamma!  


Bubbe

Mmmmm! Nu har jag fått skörda den första jordgubben från min balkonglåda!


Sol

Härom dagen satt jag o Tina och pratade på skype och då testade jag lite roliga funktioner så hon tog lite kul bilder på mig. Jag ska inte visa alla på en gång utan jag tar en i taget som får spegla mitt humör för stunden. Idag så lyser jag såklart som en sol!


Ladda!

Idag lyckades jag få ledigt så jag och Sofia begav oss ut till Daltorp för lite sol och bad. Det var riktigt härligt!! Det var en chans för oss båda att ladda upp med ny energi!! Nu är det bara en dags jobb innan det bär av till Örebro!!!

Budbärare

Det finns mycket ilska i vår stora värld. Vi muttrar åt tjejen i kassa när varan går i för fel pris, vi blir arga på telefonförsäljare som ringer mitt i middagen och vi blir vansinniga  på försäkringskassan som ska ha ännu ett intyg.

Jag ska erkänna att jag är mycket lycklig över att i princip bara ha befunnit mig på den andra sidan, på den sidan där man blir utskälld och fräst åt. Det finns mycket byråkrati, specielt i Sverige och det finns många människor, och som alla vet så kan människor fela.

Men! Varför ska dessa budbärare bli så hårt ansatta? Är det deras eget fel att dom har de där jobbet? Ingår det i deras jobb att ta skit för något som dom inte kan påverka? Jag tror någonstans att de allra flesta människor vill göra gott, dom vill inte sabotera för andra.  Och jag tror att med en vänlig attityd kan man komma långt. Det kan jag också erkänna. En vänlig människa som kommer fram till mig på jobbet, den få rså mycket hjälp jag bara kan ge. Men en tjurig och otrevlig jäkel... ja, den ska vara glad om den ens får någon hjälp, där gör jag inga knop i onödan!

Till sist vill jag skriva att nu när man fått vara på andra sidan i olika myndigheter så måste jag säga att det är myndigheterna som ibland är onda och dem som arbetar gör ofta sitt bästa för lösa situationen ändå. Men dessa människor är bara just de, människor och hur många mirakler kan en människa åstakomma? Dom flesta gör nog så gott dom kan!
 
"Don´t kill the messenger"

Dags?

Måndag och nya tag. Verkligheten kommer ikapp en och jag inser att tiden faktiskt går och att jag och Camilla lovade varandra att träna och hålla igång så vi ska vara redo för tjejvasan... men va fan, att jobba på Blomsterlandet är som ett träningspass. Sen har jag min trädgård också och nu ska jag ut i och klippa gräset innan jag börjar jobbet.

Bilder från Vinterns turer på skidor

  

   


Drömmar

Ja, ännu en natt med knäppa drömmar! Jag drömde att jag skulle gifta mig och Mamma hade övertalat mig att bleka håret själv så jag såg för jävlig ut! Men sen var det någon annan som gifte sig men dom avbröt vigseln för dom tyckte att gästerna inte kunde uppföra sig. Sen visades en film på mig från ett annat bröllop där jag tydligen varit jättefull och skämt ut mig totalt. Det var precis sådär som jag vill att andra ska få se, alltå andra som inte kan uppföra sig när de är fulla borde se de på film... men nu fick ja se, och tro mig sådär beter jag mig INTE när jag dricker! Haha ; )

Daltorp

Då var den här helgen över. Igår åkte jag ut till Daltorp efter jobbet och trots att Rickard bara jobbade och jobbade på vår lilla stuga lyckades jag tillslut få med honom ner till bryggan på kvällen för ett litet dopp. Det var med mycket möda och stort besvär men han doppade sig tillslut. Det var inte helt lätt för mig heller men med rumpan halvt i vattnet så skriker jag - men vadå, de här är ju romantiskt!!!! Haha, men lite mysigt var det allt.

Och det var så mysigt att mysa med djuren, det är verkligen att ladda upp med ny bra energi Sessan var så gosig och "pratade" massor med mig!



Vill skapa

Igår när jag kom hem och satt i soffan så kände jag att det kliade i fingrarna. Jag vill skapa!! Det här fina överkastet har mamma gjort och min dröm är att jag ska göra ett liknande. Men... jag måste lära mig virka först ; P



Dröm

Vilken dröm jag hade inatt!! Helt sjukt! Det kunde inte spegla min tankar och känslor just nu på ett bättre sätt! Spökligt likt! Fast, det var ju bara en dröm...

Vet inte

Med startskottet idag så jobbar jag 9 dagar i sträck. Det känns sådär, o inte vet jag om man får jobba så heller. Det tror jag inte men va tusan ska man göra då? det vore ju skönt att byta till sig en ledig dag nästa vecka, men jag vet inte. Pengar är också kul.


Ängel?

Idag träffade jag en så söt liten tant! Jag satt i kassan och hon ville ge en krona till så hon fick en femma i växel men jag hann trycka på knappen så de hanns inte med. Hur som helst så sa hon då att jag var så snabb (på ett vänligt sätt) sedan sa hon att hon önskade att hon var lika snabb. Då sa jag att hon säkert  var lika snabb som jag när hon var i min ålder. Då log hon o sa, att visst var de så, o så smart jag var som tänkte på de, för de var det minsann inte alla som gjorde. Sedan sa hon att jag var snabbtänkt och att jag ska ta till vara på de i livet. Sedan önskade hon mig lycka till i livet!! vilket grej va! Det känns lite som att jag träffade en mysig lite ängel idag!


Hua

AAHHHH! Jag måste ut i trädgården och jobba nu innan jag ska till Blomsterlandet och jobba, hua. Drömde så jäkligt imose också! Fy säger jag bara. Död, kistor och spöken som ville att jag skulle väcka dom till liv igen genom att gå ner i en giftig sjö! Inte bra!

Kusinerna

Idag har jag haft en toppendag med kusin Frida. Härligt och avslappnande men ändå... full fart. Ett skönt avbrott från allt annat just nu. Sen är hon ju en dam full av bus, men så länge de inte är värre än solskyddsfaktor över hela kinden så kan jag klara det ; P


 


Brun eller inte?

Jag har kommit på en sak... förr var det jätteviktigt för mig att bara få ligga i solen från morgon till kväll. Jag kommer ihåg när jag och en kompis solade med en äggklocka för att vi skulle vända på oss varje halvtimme! Men nu! Jag har varken tid eller lust att bara ligga och steka. Sen är det de här med att solen är farlig, jag har en helt annan respekt för den idag och sen är det ju de här med att bränna sig! Jag kan inte fatta att man har sett det som någon typ av bekräftelse på att man fått färg och ja... typ "bra jobbat". Men sanningen är att den där brännan och den flagnande huden kan resultera i hudcancer om 10 -20 år. Jag är inte beredd och ta den risken längre. Folk får säga att jag är blek, jag vet att solbränna är något som ses som fräscht och fint, men vad är viktigast? Jag har tid att göra annat kul och viktigt och sen räcker det ju om jag vet vad som är viktigast för mig.

Så imorn på min lediga dag ska jag hänga med morbror och kusin Frida istället för att bränna i solen!


Jobb

Jag jobbar som en jäkla ****. Jag var ledig en hel del i juni men inte fan slappnade jag av då inte! Jag är rktigt dålig på att bara slappna av. Det är fan full fart hela tiden. Nu jobbar jag 10-19,15 väldigt ofta och har även trädgården att sköta. Men ikväll så gick jag ut kl 8 efter att ha ätit och jobbade i en o en halv timme. Jag vill försöka sköta trädgården de dagar jag jobbar för att kunna njuta av mina lediga dagar. Jag gick upp tidigt imorse också för att laga matlådor eftersom jag inte hinner det på kvällarna. Hur som helst, åå onsdag är jag ledig och då vill jag ha en dag att njuta av, jag skulle bara vilja läsa och mysa i det fina vädret! Just nu läser jag boken medmänniskor men den är inte toppen, mest pretantiös. Men jag tror att den är bra att läsa ändå.


Längesen

Jag har varit dålig på att uppdatera, jag tappade lusten efter Morfars begravning. Jag funderar över varför jag bloggar egentligen. Efter många dagar har jag nu kommit fram till att jag gör det för att det är kul. Och för att det är ännu roligare att titta tillbaka på det man skrivit och det som hänt omkring en.

Hur som helst så var det väldigt skönt att få göra dekorationen på morfars kista. Det var fruktansvärt jobbigt när den rullades fram och jag grät på Rickards och Guns axel. Men sen var det dags att jobba och det gick så bra!! det flöt på och jag var så nöjd. Jag sa att jag önskar att Morfar kunde vara där och se allt och då sa Gun att han ser... och det kändes lite bra.

Det var skönt att få bearbeta saker och ting och bara låta kroppen och huvudet arbeta och skapa. Jag var stolt och nöjd. Här är en bild på dekorationen efter att dom lagt ut den. Bilden gör den inte rättvisa men, men.



RSS 2.0